Як зробити лимонад – секрети нового смаку та аромату

Як зробити лимонад Кулінарія

Що може бути краще за прохолодну склянку лимонаду, приготованого зі свіжих і натуральних інгредієнтів, у спекотну погоду? Класичний рецепт цього напою дуже простий і давно всім відомий. Ми ж пропонуємо кілька порад, як зробити лимонад із новими смаками та ароматами.

5 способів поліпшити старий рецепт

Ось кілька незвичайних і ефективних рекомендацій щодо поліпшення смакових властивостей класичного напою, який, на нашу думку, найкраще втамовує спрагу.

1. використовуйте найкращі натуральні компоненти

Секрет прекрасного смаку будь-якого кулінарного шедевра полягає у використанні найкращих інгредієнтів під час його приготування. Щоб зробити лимонад, не купуйте магазинні соки в упаковках, у яких маса консервантів і непотрібного цукру. Замість цього сходіть на ринок і виберіть стиглі та свіжі лимони. А для додання напою додаткового аромату, солодкості та кольору, візьміть трохи свіжої полуниці.

Читайте також: Риба на грилі: основні правила готування

2. Замініть воду газованою водою

Хоча в більшості рецептів приготування цього освіжаючого напою використовується кілька склянок крижаної води, ви можете зробити його смак більш насиченим, замінивши звичайну воду газованою. Ба більше, якщо вам потрібна доросла версія лимонаду, можна замінити воду на шампанське й отримати прекрасний весняно-літній коктейль.

3. Додайте м’ятної свіжості

М’ята може додати стійкого прохолодного ефекту будь-якому напою. Покладіть у лимонад кілька листочків м’яти, і її приємний аромат і смак додадуть йому особливої свіжості.

4. Забудьте про цукор

Замість того, щоб додавати цукор, спробуйте використовувати солодку альтернативу без зайвих калорій. Але уникайте штучних підсолоджувачів, дотримуйтеся лише природних інгредієнтів, як-от стевія чи нектар агави, які не лише зроблять напій солодшим, а й принесуть користь для здоров’я.

Читайте також: Як зробити коктейль “Белліні” з персиком?

5. Поекспериментуйте з льодом

Хоча лимонад і так подається холодним, багато людей все одно вважають за краще додавати в нього лід. Але замість того, щоб використовувати звичайний лід, який під час танення тільки розбавить ваш кулінарний шедевр, зробіть кубики з додаванням лимонного соку і натурального підсолоджувача. Вони додадуть особливого смаку і матимуть чудовий вигляд у скляному глечику.

Оцініть статтю