Якщо у вас вдома є потужний блендер, такий морквяно-кокосовий суп ви з легкістю приготуєте всього за 20 хвилин. Щоправда, для більш насиченого смаку краще спочатку обсмажити цибулю, але якщо хочете скоротити час готування, цей крок можна пропустити й додати сиру цибулю разом з олією прямо в блендер – все одно буде дуже смачно.
Зміст
Ідеальна страва для пісного понеділка!
Погодьтеся, це прекрасно, коли приготування вечері займає всього 20 хвилин, особливо якщо ви пізно приходите з роботи, і у вас вже немає сил на створення хитромудрих кулінарних шедеврів.
Морквяно-кокосовий суп з кінзою і соусом песто в блендері
Для 4-х порцій вам будуть потрібні такі інгредієнти
Для супу:
- 2 столові ложки кокосової олії
- 1 очищена і нарізана дрібними кубиками цибулина середніх розмірів
- 5 кг очищеної та порізаної кубиками моркви
- 2 склянки овочевого бульйону
- 400 г цільного кокосового молока
- 1 столова ложка свіжого нарізаного кореня імбиру
- 1 стручок не гіркого червоного перцю
- сіль і перець на смак
Для соусу песто:
- 250 г дрібно нарізаної кінзи
- 1 зубчик дрібно нарізаного часнику
- 1 столова ложка свіжовичавленого лимонного соку
- 50 г оливкової олії
- сіль і перець на смак
Спосіб приготування
- Нагрійте невелику сковороду на середньому вогні.
- Покладіть у неї кокосову олію, дочекайтеся, доки вона повністю розтане, додайте цибулю й обсмажуйте її до золотисто-коричневого кольору. Після цього перекладіть вміст сковороди в потужний блендер.
- Додайте в блендер усі інгредієнти для супу, що залишилися, і збивайте на високій швидкості до їхнього розігріву й отримання однорідної маси (приблизно 7-8 хвилин).
- Поки блендер збиває продукти, займіться приготуванням соусу песто. Додайте всі інгредієнти в невелику місткість і збивайте їх міксером до отримання однорідної маси, за необхідності знімаючи та знову пускаючи в справу шматочки зі стінок посуду, що налипли.
- Розлийте суп по тарілках і додайте по одній ложці соусу песто
- Як бачите, все дуже просто і, повірте, не менш смачно. Смачного!