Морквяно-кокосовий суп за 20 хвилин – покроковий рецепт

Морквяно-кокосовий суп Кулінарія

Якщо у вас вдома є потужний блендер, такий морквяно-кокосовий суп ви з легкістю приготуєте всього за 20 хвилин. Щоправда, для більш насиченого смаку краще спочатку обсмажити цибулю, але якщо хочете скоротити час готування, цей крок можна пропустити й додати сиру цибулю разом з олією прямо в блендер – все одно буде дуже смачно.

Ідеальна страва для пісного понеділка!

Погодьтеся, це прекрасно, коли приготування вечері займає всього 20 хвилин, особливо якщо ви пізно приходите з роботи, і у вас вже немає сил на створення хитромудрих кулінарних шедеврів.

Морквяно-кокосовий суп з кінзою і соусом песто в блендері

Для 4-х порцій вам будуть потрібні такі інгредієнти

Для супу:

  • 2 столові ложки кокосової олії
  • 1 очищена і нарізана дрібними кубиками цибулина середніх розмірів
  • 5 кг очищеної та порізаної кубиками моркви
  • 2 склянки овочевого бульйону
  • 400 г цільного кокосового молока
  • 1 столова ложка свіжого нарізаного кореня імбиру
  • 1 стручок не гіркого червоного перцю
  • сіль і перець на смак

Для соусу песто:

  • 250 г дрібно нарізаної кінзи
  • 1 зубчик дрібно нарізаного часнику
  • 1 столова ложка свіжовичавленого лимонного соку
  • 50 г оливкової олії
  • сіль і перець на смак

Спосіб приготування

  1. Нагрійте невелику сковороду на середньому вогні.
  2. Покладіть у неї кокосову олію, дочекайтеся, доки вона повністю розтане, додайте цибулю й обсмажуйте її до золотисто-коричневого кольору. Після цього перекладіть вміст сковороди в потужний блендер.
  3. Додайте в блендер усі інгредієнти для супу, що залишилися, і збивайте на високій швидкості до їхнього розігріву й отримання однорідної маси (приблизно 7-8 хвилин).
  4. Поки блендер збиває продукти, займіться приготуванням соусу песто. Додайте всі інгредієнти в невелику місткість і збивайте їх міксером до отримання однорідної маси, за необхідності знімаючи та знову пускаючи в справу шматочки зі стінок посуду, що налипли.
  5. Розлийте суп по тарілках і додайте по одній ложці соусу песто
  6. Як бачите, все дуже просто і, повірте, не менш смачно. Смачного!
Оцініть статтю