Як запекти курячі грудки в духовці: найпростіший рецепт

Як запекти курячі грудки в духовці: найпростіший рецепт Кулінарія

Запікання курячих грудок без шкіри з низьким вмістом жиру не займає багато часу та сил. Проте, попри всю простоту приготування, до рецепта запеченого філе потрібно підійти серйозно, щоб не допустити харчового отруєння або розладу шлунка.

Якщо ви любите добре запечену курятину на мангалі, ми вас прекрасно розуміємо. Але що робити холодною зимою або дощовою осінню, коли організувати пікнік на природі не представляється можливим? Правильно, скористатися духовкою.

Ось як запекти курячі грудки в духовці, які на смак і зовнішнім виглядом практично не відрізнятимуться від грудок, приготованих на мангалі.

Як готувати курячі груди в духовці?

Для запікання курячих грудок вам знадобляться:

  • оливкова або будь-яка інша рослинна олія;
  • перець;
  • сіль;
  • зубочистка;
  • духовка;
  • деко;
  • термометр для м’яса (якщо є такий).

Приготування:

  1. Розігрійте духовку до 200º С.
  2. Змастіть оливковою або будь-якою рослинною олією курячі грудки, після чого посоліть і поперчіть їх на смак.
  3. Покладіть грудки на деко і запікайте протягом 15-25 хвилин.
  4. Коли внутрішня температура курячих грудок сягне 70º С (а це перевіряється термометром для м’яса), страву можна діставати з духовки. Готовність також можна перевірити зубочисткою, проткнувши м’ясо до середини й переконавшись, що з отвору витікає абсолютно прозорий сік без рожевого відтінку. Дайте курці охолонути протягом п’яти хвилин і подавайте до столу. Смачного!
Оцініть статтю