Яловичі фрикадельки в духовці, запечені в цибулі з беконом і сиром

Яловичі фрикадельки в духовці, запечені в цибулі з беконом і сиром Кулінарія

А що, якщо об’єднати найсмачніші продукти для запікання в одну страву? Виявляється таке теж можливо! Привітайте цибулеві кульки з вершковим сиром і яловичиною всередині, закутані в бекон і политі соусом для барбекю. Потекла слинка? Тоді просто скористайтеся нашим рецептом яловичих фрикадельок у духовці, щоб вгамувати голод і цікавість.

Оригінальний рецепт запечених яловичих фрикадельок у духовці

Для приготування цієї чудової страви знадобляться:

  • 2 великі цибулини;
  • 700 г яловичого фаршу;
  • 2-3 зубчики часнику;
  • половинка чайної ложки солі;
  • 1 чайна ложка меленого перцю;
  • 1 ст. ложка приправи для шашлику;
  • 2 ст. ложки дрібно нарізаної петрушки;
  • вершковий сир;
  • 12 скибочок бекону;
  • 1 склянка соусу для барбекю.

Приготування:

  1. Очистіть цибулю від шкірки. Розріжте кожну цибулину навпіл і розділіть її на шари.
  2. Розігрійте духовку до 200 °C.
  3. Дрібно порубайте часник і змішайте його з яловичим фаршем, спеціями та петрушкою.
  4. Тепер покладіть невелику кількість заправленого фаршу на робочу поверхню, покладіть зверху невеликий шматочок вершкового сиру, накрийте зверху ще невеликою кількістю фаршу та сформуйте фрикадельку такого розміру, що вміститься всередину цибулевої оболонки.
  5. Створіть над кожною яловичою фрикаделькою цибулеву шкаралупу у вигляді кулі або яйця, обгорніть кульки беконом (горизонтально, вертикально й діагонально) і закріпіть конструкцію зубочистками, щоб усі інгредієнти трималися разом.
  6. Помістіть отримані фрикадельки у форму для випічки та запікайте в духовці протягом 30 хвилин.
  7. Після закінчення цього часу дістаньте страву з духовки, полийте соусом для барбекю і запікайте ще 10 хвилин. Смачного!

 

Оцініть статтю