Перець фарширований м’ясом – рецепт приготування

Перець фарширований м’ясом Кулінарія

Корисні й дуже апетитні перчини, начинені соковитим м’ясним фаршем і м’яким рисом. Подавати зі сметаною.

Кількість порцій: 3
Підготовка: 20 хв
Приготування: 1 годину, 20 хв

Інгредієнти:

  • болгарський перець 3 (великі чи 5 середніх)
  • фарш 350 грамів (свинячого, яловичого, або суміші свинячого та яловичого)
  • третина склянки рису
  • одна морквина
  • одна середня цибулина 1
  • часник 2 зубчики
  • рослинну олію 2 столових ложки
  • сметана дві третини склянки(+ додаткові 2-3 ложки на порцію)
  • томатний соус 5 столових ложок (можна замінити кетчупом)
  • сіль
  • перець

Рецепт приготування перцю фаршированого м’ясом

  1. Промити ретельно рис. У невеликій каструльці на сильному вогні довести рис з водою до кипіння. Прикрутити вогонь до середнього-маленького, накрити кришкою та варити, доки рис не пом’якшає і не вбере в себе воду, 20-25 хвилин. Дати рису злегка охолонути.
  2. Зрізати верхівки перцю, очистити від насіннєвої коробки та білих перегородок. Обполоснути прохолодною водою. Закип’ятити у великій каструлі воду. Покласти у воду перці, варити 3 хвилини. Обсушити й відкласти в сторону.
  3. Натерти на тертці моркву та дрібно нарізати цибулю та часник.
  4. У сковороді розігріти олію. Обсмажити цибулю та моркву протягом 5 хвилин.
  5. У мисці змішати разом м’ясо, рис, моркву, цибулю та часник. Поперчити  та посолити суміш, добре перемішати.
  6. В іншій мисці змішати дві третини склянки сметани, томатний соус і воду, використовуючи досить інгредієнтів, щоб покрити перчини.
  7. Наповнити кожну перчину сумішшю м’яса і рису.
  8. Укласти перчини в каструлю, відкритою стороною догори, полити томатно-сметанним соусом. Накрити та закип’ятити.
  9. Прикрутити до маленького вогонь і тушкувати, накритими, близько 40 хвилин.
  10. Подавати гарячими зі сметаною.
Оцініть статтю