Кубдарі – рецепт приготування

Кубдарі Кулінарія

А ось рецепт кубдарі чи хачапурі з м’ясом, яким поділилися грузини з високогірного регіону Сванетія, розташованого на північному заході Грузії.

Рецепт приготування кубдарі

Знадобиться:

  • 370 мл води;
  • Одна ст. ложка цукру;
  • 30 г дріжджів;
  • 0,8 кг борошна пшеничного;
  • 30 мл олії рослинної;
  • Одна ч. л. солі;
  • Дві середні цибулини;
  • 0,5 кг будь-якого м’яса;
  • Спеції (перець чорний, червоний мелений, кмин, коріандр) – до смаку;
  • ½ пучка петрушки;
  • Два зубки часнику;
  • 20 г масла вершкового.

Як приготувати:

  1. Розпускаємо в теплій воді дріжджі з цукром і додаємо в них поступово борошно (просіяне), сіль, і місимо м’яке тісто.
  2. Ставимо в тепле місце, накривши рушником на 1-1,5 години.
  3. Тим часом готуємо начинку. Нарізаємо маленькими кубиками м’ясо, додаємо спеції, нарізану петрушку і ретельно перемішуємо.
  4. Тісто, що підійшло, ділимо на невеликі частини і катаємо з них кульки, які потім розкачуємо в круглий коржик.
  5. У середину коржика кладемо фарш і защипуємо краї, формуючи як би мішечок.
  6. Потім мішечок, що вийшов, кладемо швом вниз і формуємо коржик у палець товщиною, а зверху в центрі коржика робимо маленький отвір для виходу гарячого повітря, що утворюється в процесі приготування.
  7. Випікають кубдарі в духовці, нагрітій до 220 градусів протягом двадцяти хвилин, доки утвориться рум’яна скоринка.
  8. За цей час потрібно потовкти часник і змішати його з розм’якшеним вершковим маслом.
  9. Цією сумішю потрібно змастити хачапурі з м’ясом відразу після того, як дістали з духовки.

Спробуйте зробити кубдарі за нашим рецептом і переконайтеся, що краще, аніж приготовлений вдома, ви ще не пробували.

Смачного!

Оцініть статтю