А ось рецепт кубдарі чи хачапурі з м’ясом, яким поділилися грузини з високогірного регіону Сванетія, розташованого на північному заході Грузії.
Рецепт приготування кубдарі
Знадобиться:
- 370 мл води;
- Одна ст. ложка цукру;
- 30 г дріжджів;
- 0,8 кг борошна пшеничного;
- 30 мл олії рослинної;
- Одна ч. л. солі;
- Дві середні цибулини;
- 0,5 кг будь-якого м’яса;
- Спеції (перець чорний, червоний мелений, кмин, коріандр) – до смаку;
- ½ пучка петрушки;
- Два зубки часнику;
- 20 г масла вершкового.
Як приготувати:
- Розпускаємо в теплій воді дріжджі з цукром і додаємо в них поступово борошно (просіяне), сіль, і місимо м’яке тісто.
- Ставимо в тепле місце, накривши рушником на 1-1,5 години.
- Тим часом готуємо начинку. Нарізаємо маленькими кубиками м’ясо, додаємо спеції, нарізану петрушку і ретельно перемішуємо.
- Тісто, що підійшло, ділимо на невеликі частини і катаємо з них кульки, які потім розкачуємо в круглий коржик.
- У середину коржика кладемо фарш і защипуємо краї, формуючи як би мішечок.
- Потім мішечок, що вийшов, кладемо швом вниз і формуємо коржик у палець товщиною, а зверху в центрі коржика робимо маленький отвір для виходу гарячого повітря, що утворюється в процесі приготування.
- Випікають кубдарі в духовці, нагрітій до 220 градусів протягом двадцяти хвилин, доки утвориться рум’яна скоринка.
- За цей час потрібно потовкти часник і змішати його з розм’якшеним вершковим маслом.
- Цією сумішю потрібно змастити хачапурі з м’ясом відразу після того, як дістали з духовки.
Спробуйте зробити кубдарі за нашим рецептом і переконайтеся, що краще, аніж приготовлений вдома, ви ще не пробували.
Смачного!