У сезон гарбуза пшоняна каша з гарбузом — один з кращих сніданків, який порадує і дорослих і дітей маленькими шматочками сонечка в тарілці. Готується дуже просто, вимагає тільки трохи часу й уваги.
Час приготування: 50 хв
Порцій: 4
Калорійність: 310 ккал на порцію
Інгредієнти для приготування пшоняної каші з гарбузом
- Гарбуз мускатний (butternut) 300 г
- Пшоно 200 г
- Сіль пів чайної л
- Цукор-пісок 30 г
- Молоко 600 мл
- Кориця мелена 1 ч.л
Рецепт приготування пшоняної каші з гарбузом
- Гарбуз очистіть і наріжте дрібними кубиками (близько 1 см).
- Залийте гарбуз водою, щоб вона трохи покрила овочі й варіть на середньому вогні 5-7 хвилин.
- Додайте промите пшоно і перемішайте.
- Готуйте, поки вся вода не вбереться. Слідкуйте, щоб крупа не пригоріла.
- Влийте половину норми молока і варіть на маленькому вогні близько двадцяти хвилин, періодично помішуючи, щоб каша не пригорає і готувалася рівномірно. Додайте сіль та цукор, підливайте молоко у міру його усмоктування.
- Коли пшоно буде готове, вимкніть вогонь і накрийте каструлю кришкою. Готова каша не повинна бути занадто густою, тому що пшоно продовжить готуватися і вбирати молоко. Дайте каші постояти 20-30 хвилин в теплі, щоб вона як слід пропарилася. Подавайте гарячою, посипавши корицею.