Гаряче з курки та картоплі в горщику! Найледачіший рецепт

Гаряче з курки та картоплі в горщику Кулінарія

Горщик і тарілка – дві великі різниці. У горщику можна і готувати, і подавати, і їсти. Причому останнє робити набагато смачніше. Секрет горщика простий. Завдяки стінкам він довше зберігає тепло, а смак і аромат страви в ньому ніби концентруються.

Якщо ви візьмете цей рецепт за базу і продовжите експериментувати, додаючи та змінюючи інгредієнти: сир і гриби, телятина і гарбуз, свинина і спеції… ваші домашні скажуть вам “дякую”!

Інгредієнти (з розрахунку на 2 горщики по 1/2 л):

  • ½ кг курячих стегенець і/або голяшок
  • 6 середніх картоплин
  • 1 морквина
  • 1 цибулина
  • склянка води
  • 3 ст. л сметани
  • сіль, перець
  • сушена зелень
  • свіжа зелень

Приготування:

  1. Куряче м’ясо зрізати з кісточки та нарізати шматочками.
  2. Картоплю та моркву почистити й нарізати кубиком.
  3. Цибулю дрібно нарізати.
  4. На дно кожного горщика кладемо трохи картоплі, потім м’ясо, моркву, цибулю і знову шар картоплі та трохи моркви. Обидва горщики потрібно посолити.
  5. Щоб зробити заливку, потрібно сметану змішати з перцем, сушеною зеленню і склянкою води.
  6. Розлити заливку по горщиках, накрити кришечками й поставити в холодну духовку. Готувати за температури 200˚С близько години.

Страву подавати до столу, посипавши свіжою зеленню.

Їжте просто з горщика!

Смачного!

Оцініть статтю