Горщик і тарілка – дві великі різниці. У горщику можна і готувати, і подавати, і їсти. Причому останнє робити набагато смачніше. Секрет горщика простий. Завдяки стінкам він довше зберігає тепло, а смак і аромат страви в ньому ніби концентруються.
Якщо ви візьмете цей рецепт за базу і продовжите експериментувати, додаючи та змінюючи інгредієнти: сир і гриби, телятина і гарбуз, свинина і спеції… ваші домашні скажуть вам “дякую”!
Інгредієнти (з розрахунку на 2 горщики по 1/2 л):
- ½ кг курячих стегенець і/або голяшок
- 6 середніх картоплин
- 1 морквина
- 1 цибулина
- склянка води
- 3 ст. л сметани
- сіль, перець
- сушена зелень
- свіжа зелень
Приготування:
- Куряче м’ясо зрізати з кісточки та нарізати шматочками.
- Картоплю та моркву почистити й нарізати кубиком.
- Цибулю дрібно нарізати.
- На дно кожного горщика кладемо трохи картоплі, потім м’ясо, моркву, цибулю і знову шар картоплі та трохи моркви. Обидва горщики потрібно посолити.
- Щоб зробити заливку, потрібно сметану змішати з перцем, сушеною зеленню і склянкою води.
- Розлити заливку по горщиках, накрити кришечками й поставити в холодну духовку. Готувати за температури 200˚С близько години.
Страву подавати до столу, посипавши свіжою зеленню.
Їжте просто з горщика!
Смачного!