Сирна запіканка з вівсяними пластівцями – рецепт приготування

Сирна запіканка з вівсяними пластівцями Кулінарія

Сирні запіканки — незамінна річ для швидкої і смачної утилізації сиру. Я готую їх набагато частіше, ніж, наприклад, сирники, бо, по-перше, з ними менше метушні, а по-друге, вони виходять менш жирними. Як правило, сирні запіканки готують з манною крупою, але цього разу її у мене не виявилося, і я замінила її вівсяним пластівцями.

Ця сирна запіканка вийшла просто чудовою! Тому я записала і зберегла рецепт, сподіваюся, що і ви оціните цю сирну запіканку.

До речі, дуже смачно буде, якщо хвилин за 5 до кінця випічки змастити запіканку медом.

Час приготування: 50 хвилин
Порцій: 8
Калорійність: 312 кКал на порцію

Інгредієнти для приготування сирної запіканки з вівсяними пластівцями

  • Сир 5-9% жирності 600 гр
  • Цукор-пісок 70 гр
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Вівсяні пластівці великі («Геркулес») 75 гр
  • Молоко 100 мл
  • Фундук (лісовий горіх, ліщина) 30 гр
  • Мигдаль 30 гр
  • Ізюм темний 30 гр
  • Мед липовий 50 гр

Рецепт приготування сирної запіканки з вівсяними пластівцями

  1. Розім’яти сир виделкою так, щоб залишалися дрібні крупинки сиру.
  2. Додати яйця і цукор (три-чотири ст. л.), перемішати.
  3. Додати вівсяні пластівці («Геркулес») — 5 столових ложок.
  4. Влити молоко.
  5. Горішки і родзинки залити окропом, дати постояти пару хвилин. Потім облити холодною водою, обсушити і зняти шкірку з горіхів.
  6. Покласти в сирну масу подрібнені горіхи (не надто дрібно — просто порізати ножем) і родзинки.
  7. Ретельно перемішати тісто і покласти його в змащену маслом форму. Пекти в духовці при 180 градусах близько 40 хвилин.
Оцініть статтю