Сирні запіканки — незамінна річ для швидкої і смачної утилізації сиру. Я готую їх набагато частіше, ніж, наприклад, сирники, бо, по-перше, з ними менше метушні, а по-друге, вони виходять менш жирними. Як правило, сирні запіканки готують з манною крупою, але цього разу її у мене не виявилося, і я замінила її вівсяним пластівцями.
Ця сирна запіканка вийшла просто чудовою! Тому я записала і зберегла рецепт, сподіваюся, що і ви оціните цю сирну запіканку.
До речі, дуже смачно буде, якщо хвилин за 5 до кінця випічки змастити запіканку медом.
Час приготування: 50 хвилин
Порцій: 8
Калорійність: 312 кКал на порцію
Інгредієнти для приготування сирної запіканки з вівсяними пластівцями
- Сир 5-9% жирності 600 гр
- Цукор-пісок 70 гр
- Яйце куряче 2 шт.
- Вівсяні пластівці великі («Геркулес») 75 гр
- Молоко 100 мл
- Фундук (лісовий горіх, ліщина) 30 гр
- Мигдаль 30 гр
- Ізюм темний 30 гр
- Мед липовий 50 гр
Рецепт приготування сирної запіканки з вівсяними пластівцями
- Розім’яти сир виделкою так, щоб залишалися дрібні крупинки сиру.
- Додати яйця і цукор (три-чотири ст. л.), перемішати.
- Додати вівсяні пластівці («Геркулес») — 5 столових ложок.
- Влити молоко.
- Горішки і родзинки залити окропом, дати постояти пару хвилин. Потім облити холодною водою, обсушити і зняти шкірку з горіхів.
- Покласти в сирну масу подрібнені горіхи (не надто дрібно — просто порізати ножем) і родзинки.
- Ретельно перемішати тісто і покласти його в змащену маслом форму. Пекти в духовці при 180 градусах близько 40 хвилин.