М’ясне “Ескімо” – кулінарний ексклюзив!

М'ясне "Ескімо" Кулінарія

Нещодавно мені довелося відвідати невеликий затишний ресторан в одній з європейських країн. Ми з друзями із задоволенням куштували страви місцевої традиційної кухні, відзначаючи прекрасні якості поданих страв. Одна з них вразила мою уяву незвичайним і вельми оригінальним оформленням.

Як приготувати м’ясо на паличці?

Зовнішній вигляд кулінарного шедевра дивним чином нагадав мені ескімо — улюблене морозиво мого дитинства. Повернувшись додому, я постаралася приготувати м’ясо, максимально схоже на іноземний прототип. Представляю вашій увазі рецепт дуже смачного і вельми оригінального м’яса на паличці й дуже раджу повторити мій кулінарний подвиг. Повірте, всі домашні гідно оцінять ваші старання!

Отже, для приготування м’яса на паличці вам знадобиться:

  • дві морквини
  • штук 12 попередньо замоченого чорносливу
  • філе курки — до 300 г
  • свинячий ошийок – 1 кг
  • кількість солі, часнику і спецій підбирати на смак
  • палички для морозива

Склад інгредієнтів можна коригувати відповідно до своїх уподобань. Принциповим є лише спосіб приготування цієї ніжної та казково смачної страви. З перелічених вище продуктів у вас має вийти близько десяти порцій.

Спосіб приготування “м’ясного ескімо”

Насамперед вам потрібно вибрати хороший свіжий ошийок, який гарантовано забезпечить соковитість приготованої страви. Розріжте м’ясний шматок на пласти, як для звичайних відбивних, і гарненько відбийте з обох боків, попередньо накривши плівкою, щоб не заляпати все навколо.

У невеликій мисці змішайте товчений часник, спеції, сіль і перець. Ретельно натріть цією сумішшю кожен відбитий шматок м’яса, складіть у поліетиленовий пакет і залиште години на півтори в холодильнику.

Поки м’ясо мліє, дістаньте рулон харчової фольги й акуратно виріжте з неї квадрати, які будуть приблизно у 2 рази більшими за м’ясні шматки, що ви відбивали. Дрібно наріжте очищену моркву, порубайте куряче м’ясо маленькими кубиками, а з цілого чорносливу зробіть половинки.

Тепер дістаньте з холодильника замариновані м’ясні пласти, розкладіть на підготовленій фользі, залишаючи вільні краї для подальшого пакування. У середину кожного шматка покладіть начинку з моркви, шматочків курки та двох половинок чорносливу. Як ви вже зрозуміли, після цього потрібно згорнути шматочки м’яса так, щоб вийшли фаршировані рулетики. Постарайтеся зробити їх максимально щільними та залиште лежати на фользі.

Тепер майструємо так зване ескімо. Для цього замочіть дерев’яні палички у воді на 15 хвилин, щоб вони не горіли в духовці. Потім встроміть їх на третину довжини в приготовані рулети, і закрутіть фольгою, як показано на фото. Викладіть м’ясне “ескімо” на деко і відправте на 50 хвилин у духовку, розігріту до 200 °C.

До речі, можна обійтися і без паличок, на смак це точно не вплине. Коли м’ясо буде готове, нанизуйте на шпажки по одній або кілька оливок різних кольорів, застроміть у кожен рулет і подавайте з улюбленим гарніром.

Смачного!

Оцініть статтю