Вареники на буряковому відварі з сиром, кропом і базиліком

Вареники на буряковому відварі з сиром, кропом і базиліком Кулінарія

Класичні вареники роблять із прісного пельменного тіста, замішаного на воді. Замість води можна використовувати молоко, кефір, сироватку і навіть буряковий відвар, який багато господинь не замислюючись виливають.

Звичайно, готові вареники на буряковому відварі виходять не такими яскравими, як напівфабрикати. Це відбувається через те, що буряк при бурхливому кипінні втрачає свій колір, а вареники варяться саме при максимальному нагріванні.

Але, попри це, готове тісто на буряковому відварі відрізняється від звичайного, класичного. Воно виходить м’яким, з ледве вловним пікантним смаком.

Начинку можна приготувати будь-яку. Ідеально підходить сир – солодкий або солоний. Якщо ви вирішили зробити начинку із солоного сиру, додайте зелень кропу та базиліку, і тоді аромат різнотрав’я нагадає вам про літо.

Інгредієнти:

Для прісного тіста:

  • яйця – 1 шт;
  • борошно – 350 г;
  • буряковий відвар – 130 г;
  • сіль – 9 г.

Для начинки:

  • некислий сир – 400-450 г;
  • порізаний кріп – 1 ст;
  • сіль — на смак;
  • порізаний фіолетовий базилік – 1 ст. л

Покрокове приготування вареників

  1. У посуді з’єднайте борошно, сіль і яйце.
  2. Влийте холодний буряковий відвар.
  3. Перемішайте його з борошном. Після викладіть тісто на стіл. На цьому етапі воно буде неоднорідним.
  4. Вимішуйте його не менше десяти хвилин. Покладіть його в поліетиленовий пакет і залиште на столі на одну годину. Поки тісто відлежується, приготуйте начинку.
  5. У посуд покладіть сир, додайте дрібно нарізану зелень кропу та сіль.
  6. Якщо ви не любите аромат базиліку, залиште начинку в такому вигляді, добре перемішавши масу.
  7. Хочете спробувати вареники з базиліком – додайте його в сир.
  8. Начинку перемішайте.
  9. Вийміть із пакета тісто. Ще раз його добре вимісіть. Розділіть на шматки, з яких скачайте товсті ковбаски.
  10. Щоб зберегти еластичність, накрийте їх вологою серветкою. Наріжте ковбаску на подушечки.
  11. Розімніть їх у коржики і злегка обваляйте в борошні.
  12. Коржик розкачайте в тонкий сочень. Покладіть на середину начинку.
  13. Зліпіть вареник.
  14. Ще раз загніть край, зробивши защипи фігурними.
  15. Таким чином зліпіть усі вареники.
  16. Їх можна зварити в мультиварці.
  17. Увімкніть мультиварку в режимі “Пельмені”, виставивши час варіння – 7 хвилин. Із закритою кришкою доведіть воду до кипіння. Посоліть. Опустіть вареники.
  18. Готуйте їх тільки з відкритою кришкою до звукового сигналу.
  19. Акуратно виловіть вареники шумівкою, переклавши на тарілку.
  20. Подавайте зі сметаною або кефіром.
Оцініть статтю