Салат із зеленою редькою та картоплею “фрі” (без м’яса)

Салат із зеленою редькою та картоплею "фрі" (без м'яса) Кулінарія

У холодну пору року асортимент недорогих овочів невеликий. Але, попри це, є багато смачних салатів, які не потребують великих фінансових витрат. Зелена редька взимку має попит у багатьох, оскільки вона дешева, але дуже корисна.

  • Редька багата вітамінами А, С, РР, В 1, В 2, В 3, а також такими мікроелементами, як йод, калій, залізо, магній.
  • Вона є чудовим противірусним і антибактеріальним засобом, тому її потрібно частіше включати в меню під час епідемії застудних захворювань.
  • Вона покращує смак страв, збуджує апетит.

Редька має пекучий смак, особливо чорна. Щоб у салатах вона не домінувала над іншими продуктами, її не має бути багато.

Вона відмінно поєднується з усіма овочами.
У цьому салаті використовується картопля “фрі”, тому овочі перемішують перед самим вживанням, інакше картопля стане м’якою, а значить, якість страви погіршиться.

Завдяки картоплі “фрі” створюється враження, що в салаті є волоські горіхи, тому закуска виходить дуже смачною і пікантною.

Інгредієнти:

  • капуста з не грубим листям – 150 г;
  • морква – 90 г;
  • редька зелена – 80 г;
  • картопля – 300 г;
  • майонез – 100 г;
  • соняшникова олія для смаження – 180-200 г;
  • сіль;
  • зелень кропу.

Процес приготування салату із зеленою редькою

  1. Зріжте з листя капусти всі потовщення. Після тоненько нашаткуйте.
  2. На спеціальній тертці натріть морквину тонкою соломкою або подрібніть у вигляді стружки на звичайній тертці.
  3. Редьку очистіть, обполосніть, натріть на такій самій тертці, що й моркву.
  4. Наріжте картоплю довгою соломкою. Обполосніть у холодній воді, змивши весь крохмаль. Відкиньте на сито або друшляк для стікання води.
  5. Розкладіть на рушник, щоб соломка підсохла.
  6. Обсмажте картоплю у великій кількості олії. Щоб вона добре просмажилася, опускайте її в олію малими порціями, періодично помішуючи виделкою.
  7. За допомогою шумівки викладіть картоплю “фрі” на тарілку і тільки тоді трохи посоліть. Якщо це зробити під час смаження, то картопля розм’якне і не буде хрусткою. Готову картоплю остудіть.
  8. Візьміть плоске блюдо, викладіть на нього купками овочі.
  9. Прикрасьте майонезом і зеленню.

Порада: не кладіть у салат багато майонезу, інакше закуска вийде занадто соковитою, а картопля швидко позбудеться своїх хрустких властивостей.

Перед вживанням салат перемішайте.

Смачного!

Оцініть статтю