Страва дуже універсальна, тому що містить у собі й гарнір у вигляді найніжнішого пюре, і м’ясну котлетку з начинкою з тягучого сиру!
Кількість порцій: 4
Інгредієнти:
- Картопля 2-3 штуки
- Молоко 70-100 мл
- Вершкове масло 1 ст. ложка
- Чедер або інший сир 50 г
- Сіль до свого смаку
- Ріпчаста цибуля 1 штука
- Яйце 1 штука
- Фарш із яловичини 500 г
- Панірувальні сухарі 3 ст. ложки
- Перець чорний мелений на смак
- Кмин мелений ⅓ ч. ложки
- Рослинна олія 1 ст. ложка
- Томатна паста 1 ст. ложка
- Вода 200 мл.
Спосіб приготування:
- Зваріть картоплю і злийте воду. Додайте молоко з вершковим маслом і потовчіть, щоб вийшло пюре.
- Сир натріть на дрібній тертці та перемішайте з картоплею. Посоліть.
- Цибулю подрібніть у блендері або натріть на крупній тертці. Яйце злегка збийте.
- Змішайте фарш із цибулею, сухарями, яйцем, ½ чайної ложки солі, перцем і кмином. Сформуйте круглі заготівлі.
- Викладіть котлети у форму, змащену олією. У центрі кожної зробіть невелике заглиблення.
- Відправте в розігріту до 180 °C духовку приблизно на 20 хвилин.
- Викладіть пюре з сиром на кожну котлету. Томатну пасту змішайте з гарячою водою та сіллю. Акуратно влийте у форму.
- Запікайте ще приблизно 10 хвилин.