Котлети “Хасан-паша” – рецепт приготування

Котлети "Хасан-паша" Кулінарія

Страва дуже універсальна, тому що містить у собі й гарнір у вигляді найніжнішого пюре, і м’ясну котлетку з начинкою з тягучого сиру!

Кількість порцій: 4

Інгредієнти:

  • Картопля 2-3 штуки
  • Молоко 70-100 мл
  • Вершкове масло 1 ст. ложка
  • Чедер або інший сир 50 г
  • Сіль до свого смаку
  • Ріпчаста цибуля 1 штука
  • Яйце 1 штука
  • Фарш із яловичини 500 г
  • Панірувальні сухарі 3 ст. ложки
  • Перець чорний мелений на смак
  • Кмин мелений ⅓ ч. ложки
  • Рослинна олія 1 ст. ложка
  • Томатна паста 1 ст. ложка
  • Вода 200 мл.

Спосіб приготування:

  1. Зваріть картоплю і злийте воду. Додайте молоко з вершковим маслом і потовчіть, щоб вийшло пюре.
  2. Сир натріть на дрібній тертці та перемішайте з картоплею. Посоліть.
  3. Цибулю подрібніть у блендері або натріть на крупній тертці. Яйце злегка збийте.
  4. Змішайте фарш із цибулею, сухарями, яйцем, ½ чайної ложки солі, перцем і кмином. Сформуйте круглі заготівлі.
  5. Викладіть котлети у форму, змащену олією. У центрі кожної зробіть невелике заглиблення.
  6. Відправте в розігріту до 180 °C духовку приблизно на 20 хвилин.
  7. Викладіть пюре з сиром на кожну котлету. Томатну пасту змішайте з гарячою водою та сіллю. Акуратно влийте у форму.
  8. Запікайте ще приблизно 10 хвилин.
Оцініть статтю