Домашній зефір із ягід: готуємо низькокалорійний десерт

Зефір з ягід Кулінарія

У зефірі мало калорій, оскільки він містить невелику кількість цукру і в основному складається з натуральних продуктів. Домашній зефір з ягід не містить жирів, а кількість швидких вуглеводів, які так не люблять дієтологи, становить всього 8-10 г на 100 г десерту. Звісно, в магазинах таке диво ми навряд чи знайдемо, тому приготуємо його самі, в домашніх умовах, і будемо насолоджуватися продуктом, безпечним для фігури, скільки захочеться!

Інгредієнти для домашнього зефіру

Щоб зробити смачний зефір своїми руками, готуємо такі компоненти:

  • Лимон – 1 шт.
  • Ягоди без кісточок (будь-які) – 400 г
  • Желатин – 30 г
  • Цукровий пісок — за своїм смаком

Цукор можна замінити підсолоджувачем, наприклад, стевією або натуральним медом.

Читайте також: Літній лайфхак: поптейль або топ-5 коктейлів, які можна заморозити

Як готувати зефір із ягід у домашніх умовах

Ягідний зефір особливо корисний, якщо приготувати його зі свіжих ягід — полуниці, малини, смородини, вишні тощо. У цьому рецепті використовується полуниця, яка насичує організм цінними мікроелементами й перешкоджає відкладенню жиру на боках. Приготуємо зефір у домашніх умовах за покроковою інструкцією:

  1. Миємо ягоди, усунувши хвостики, якщо вони є.
  2. Подрібнюємо полуничку за допомогою блендера, додаємо желатин і чекаємо, поки набрякне.
  3. Додаємо цукор (мед, стевію) і свіжовичавлений лимонний сік.
  4. Ставимо ягідну масу на вогонь і нагріваємо до повного розчинення желатину, не доводячи до кипіння.
  5. Остуджуємо масу і збиваємо міксером на великій швидкості: вона посвітлішає і стане пишною. Збивання займе близько 7-10 хв.
  6. Поміщаємо зефір із полуниці у формочки, вистелені харчовою плівкою, і залишаємо на кілька годин.

На виході виходить ніжний зефір із ягід, а не гумовий, як у магазинах. За консистенцією він нагадує полуничне суфле. Залишається насолодитися цією ніжністю і чудовим смаком!

Смачного!

Оцініть статтю