У зефірі мало калорій, оскільки він містить невелику кількість цукру і в основному складається з натуральних продуктів. Домашній зефір з ягід не містить жирів, а кількість швидких вуглеводів, які так не люблять дієтологи, становить всього 8-10 г на 100 г десерту. Звісно, в магазинах таке диво ми навряд чи знайдемо, тому приготуємо його самі, в домашніх умовах, і будемо насолоджуватися продуктом, безпечним для фігури, скільки захочеться!
Інгредієнти для домашнього зефіру
Щоб зробити смачний зефір своїми руками, готуємо такі компоненти:
- Лимон – 1 шт.
- Ягоди без кісточок (будь-які) – 400 г
- Желатин – 30 г
- Цукровий пісок — за своїм смаком
Цукор можна замінити підсолоджувачем, наприклад, стевією або натуральним медом.
Читайте також: Літній лайфхак: поптейль або топ-5 коктейлів, які можна заморозити
Як готувати зефір із ягід у домашніх умовах
Ягідний зефір особливо корисний, якщо приготувати його зі свіжих ягід — полуниці, малини, смородини, вишні тощо. У цьому рецепті використовується полуниця, яка насичує організм цінними мікроелементами й перешкоджає відкладенню жиру на боках. Приготуємо зефір у домашніх умовах за покроковою інструкцією:
- Миємо ягоди, усунувши хвостики, якщо вони є.
- Подрібнюємо полуничку за допомогою блендера, додаємо желатин і чекаємо, поки набрякне.
- Додаємо цукор (мед, стевію) і свіжовичавлений лимонний сік.
- Ставимо ягідну масу на вогонь і нагріваємо до повного розчинення желатину, не доводячи до кипіння.
- Остуджуємо масу і збиваємо міксером на великій швидкості: вона посвітлішає і стане пишною. Збивання займе близько 7-10 хв.
- Поміщаємо зефір із полуниці у формочки, вистелені харчовою плівкою, і залишаємо на кілька годин.
На виході виходить ніжний зефір із ягід, а не гумовий, як у магазинах. За консистенцією він нагадує полуничне суфле. Залишається насолодитися цією ніжністю і чудовим смаком!
Смачного!