Усі люблять коктейлі та морозиво, це взагалі практично незаперечний факт. Поптейль (poptail = popsicle, фруктовий лід на паличці + cocktail, коктейль) – геніальний винахід сучасності, який об’єднує всі найкращі сторони коктейлю та морозива. Зробити його простіше простого, достатньо приготувати коктейль і заморозити, враховуючи певні нюанси.
Розміщувати паличку, за яку можна буде тримати готовий поптейль, потрібно після того, як суміш частково затвердіє – зазвичай за пів години за хорошого морозильника.
Вийняти заморожений поптейль із форми буде простіше, якщо його, тримаючи за паличку, опустити на кілька секунд у гарячу воду.
Для поціновувачів легкості – коктейль “Спритц”
Легкий слабоалкогольний коктейль яскраво-помаранчевого кольору: відтінку надає аперол – традиційний італійський аперитив, гіркуватий та ароматний. Аперол можна замінити лікером Кампарі, проте кінцевий результат тоді буде трішки грубішим. Як біле сухе вино традиційно пропонують просеко (Prosecco) – ігристе сухе біле вино родом із провінції Венето. В оригінальному рецепті коктейлю замість води рекомендують брати газовану воду. Цукор краще брати очищений білий.
- 150 мл аперола
- 250 мл відфільтрованого апельсинового фрешу
- 17 чайних ложок цукру
- 300 мл сухого білого вина
- 150 мл чистої та м’якої (не мінеральної, але й не кип’яченої) води
Усе змішати, заморожувати не менше двох годин. Можна заморозити прямо в порційних чарках – дуже добре для літньої вечірки.
Читайте також: Коктейль “Shendy” з пивом – рецепт приготування
Літній поптейль по-чоловічому – “Кривава Мері”
Коктейль “Кривава Мері”, що вже став класичним, отримав свою назву, як відомо, не через прихильність до культу вампірів, а завдяки відтінку томатного соку, головного інгредієнта цього культового напою. “Криваву Мері” п’ють і в будні, і на свята, і за похмілля, і для нього… Попри гадану простоту і доступність інгредієнтів, приготувати цей коктейль не так вже й легко. Один із найважливіших і воістину незамінних складників вдалої “Кривавої Мері” – вустерський соус, який додає коктейлю пікантної нотки. Гірчицю обов’язково брати м’яку й ароматну діжонську.
- 700 грамів стиглих помідорів
- пів склянки горілки
- стебло селери
- сік половинки лимона
- 4 столові ложки вустерського соусу
- 2 столові ложки діжонської гірчиці
- по щіпці гострого і запашного перцю
- щіпка солі
Помістити всі інгредієнти, крім горілки, в кухонний комбайн і ретельно перетерти. Процідити отриману суміш через найдрібніше сито, потім знову помістити в комбайн, додати горілку і збивати секунд 20-30. Відразу ж розлити по підготовлених формочках і помістити в морозильник.
Тропік-style – поптейль “Текіла Санрайз”
Коктейль, який отримав свою назву через яскраву червоно-жовту схожість зі сходом сонця, за визначенням має бути легким, піднесеним і пробирати до мурашок. Родзинка “Tequila sunrise” – модний колись ефект омбре або, якщо по-людськи, – градація відтінків від темного до найсвітлішого. Це створюється шляхом правильного розливання напоїв із різною густиною: світло-жовтого соку, прозорої текіли, яскраво-червоного тягучого сиропу гренадину.
- 2 склянки ананасового фрешу
- пів кілограма ананаса (пюре)
- ¾ склянки текіли
- ¼ склянки гренадину
Змішати фреш, пюре ананаса і текілу. Заповнити сумішшю формочки на три чверті, зверху в кожну місткість додати по чайній ложці гренадину. Заморозити.
Читайте також: Коктейль із грейпфрута, який швидко підніме вас на ноги
Літній гламур – кавунова “Маргарита” в стилі поптейль
Коктейль “Маргарита” – це практично жива цитата з жіночого роману або глянцевого журналу, він знайомий кожному, хто хоча б раз у житті вмикав телевізор. Однак за такої історії та популярності коктейль цей зовсім не простий – тільки постійно заперечувані пропорції інгредієнтів (текіли, лайма і тріпл-сека або куантаро для естетів) чого варті! “Маргариту” роблять із лаймом, лимоном, журавлиною, вишнею, ананасом, огірком, яблуком… Або кавуном.
- половина великого кавуна, м’якуш без насіння
- ¾ склянки соку лайма
- пів склянки цукру
- пів склянки текіли
- 4 лайми
- сіль
Змішати всі інгредієнти в блендері до повного розчинення цукру. Процідити. У формочку покласти скибочки лайма на смак, залити сумішшю, заморозити. Перед подачею присипати сіллю.
Бразилії присвячується: поптейль “Кайпірінья” з малиною
Бразилія – країна чудес і несподіванок, і літній ЧС з футболу 2014 це вкотре підтвердив. Однак крім футболу, пляжів і статуї Христа у чудової Бразилії є безліч не менш яскравих символів – наприклад, коктейлі, такі ж барвисті й п’янкі, як знамениті карнавали. Коктейль “Кайпірінья” може похвалитися справжнім бразильським характером: за великим рахунком, точного рецепта “Кайпіріньї” не існує, його щоразу готують на смак, вже по ходу додаючи інгредієнти, яких, на погляд бармена, не вистачає. Особливо весело готувати цей коктейль для великої вечірки й в немаленькій місткості.
- 250-300 грамів малини
- 100-120 грамів кумквата
- 280-300 грамів спрайта
- 150 мл кашаси
Малину і кумкват перемолоти в блендері в пюре. Процідити через не найдрібніше ситечко, додати кашасу і заморозити.