Як приготувати свинячу вирізку в духовці?

Як приготувати свинячу вирізку в духовці? Кулінарія

Запечена свиняча вирізка — це швидка і дуже смачна страва, яка підійде як для святкового столу, так і для сімейної вечері. Сьогодні ми розповімо, як правильно приготувати вирізку в духовці, і не дати м’ясу пересохнути. Візьміть наш рецепт за основу, а приправи чи соуси додавайте на власний смак.

Покроковий рецепт запеченої свинячої вирізки?

Для перевірки готовності страви ми використовували кулінарний термометр для м’яса. Якщо у вашому арсеналі немає такого пристосування, не турбуйтеся, головне запам’ятайте, що готова свинина виходить усередині білого, а не рожевого кольору.

Щоб приготувати свинячу вирізку в духовці вам знадобляться:

  • 1 кг свинячої вирізки;
  • від 2 до 4 столових ложок приправи з сіллю;
  • 2 столові ложки оливкової олії;
  • чавунна сковорода або жаровня;
  • кулінарний термометр для м’яса.

Звісно, можна використовувати скляну або керамічну форму для випічки, але найкращий результат вийде саме в чавунній сковорідці або жаровні.

Крок 1

Розігрійте духовку до 220 градусів і поставте в неї жаровню для прогрівання на 15-20 хвилин. А поки духовка розігрівається, займіться підготовкою свинячої вирізки до запікання. Видаліть плівку, якщо вона є, промийте м’ясо під проточною водою і просушіть паперовим рушником. Рясно натріть шматок з усіх боків спеціями та сіллю. М’ясо кладуть на гарячу пательню, щоб у нього відразу утворилася скоринка.

Крок 2

Використовуючи прихватки, дістаньте з духовки розігріту сковорідку, додайте в неї 1 столову ложку оливкової олії й розподіліть її по всій поверхні. Тепер акуратно покладіть у жаровню свинину, змастіть її ложкою олії, що залишилася, і помістіть назад у духовку. Запікайте вирізку за 220 градусів протягом 15 хвилин, потім зменшіть температуру до 200 градусів і продовжуйте готувати ще 10-15 хвилин, поки температура всередині м’яса не досягне 65 градусів або воно не стане всередині білим.

Крок 3

Щоб перевірити готовність м’яса, дістаньте сковорідку з духовки й встроміть кулінарний термометр у середину вирізки. Якщо температура нижче 60 градусів, свинину необхідно повернути в духовку до остаточної готовності. Після того, як м’ясо приготується, дайте йому полежати на сковорідці ще 5-10 хвилин, це дасть змогу зберегти його соковитість. Тепер можете нарізати свинячу вирізку зі смачним запахом на шматочки та подавати до столу. Смачного!

Оцініть статтю