Як зробити коктейль “Белліні” з персиком?

Як зробити коктейль "Белліні" з персиком? Кулінарія

Коли за вікном стоїть нестерпна спека, так хочеться випити смачного освіжаючого напою. Або, наприклад, зібрати літнього вечора друзів і за бесідою насолодитися чудовим персиковим коктейлем, який можна приготувати самостійно, тим паче що персики влітку — це не проблема.

“Белліні” – традиційний італійський слабоалкогольний коктейль, вигаданий у Венеції, який готують із сухого ігристого вина просеко і персикового пюре.

Рецепт коктейлю “Белліні”

Щоб зробити 2 порції коктейлю “Белліні” вам знадобляться:

  • шампанське або просеко (італійське ігристе вино);
  • 2 столові ложки свіжого лимонного соку;
  • 2 столові ложки цукру;
  • газована вода для безалкогольного коктейлю.

Крок 1

Помийте персики, очистіть їх від шкірки та наріжте шматочками. Складіть у чашу блендера, посипте цукром і полийте лимонним соком.

Крок 2

Подрібніть шматочки персика до утворення пюре.

Читайте також: Узвар: рецепт приготування, користь і шкода

Крок 3

Пропустіть пюре через сито з дрібними отворами, щоб позбутися м’якоті, вона вам більше не знадобиться. У підсумку має вийти приблизно пів склянки густого соку.

Крок 4

Розлийте по половинці отриманого соку в кожну з двох високих склянок або глибоких келихів.

Крок 5

Долийте в келихи шампанське або просеко і прикрасьте скибочкою свіжого персика.

Для безалкогольної версії коктейлю “Белліні” замініть шампанське на газовану воду.

Оцініть статтю