Коли за вікном стоїть нестерпна спека, так хочеться випити смачного освіжаючого напою. Або, наприклад, зібрати літнього вечора друзів і за бесідою насолодитися чудовим персиковим коктейлем, який можна приготувати самостійно, тим паче що персики влітку — це не проблема.
“Белліні” – традиційний італійський слабоалкогольний коктейль, вигаданий у Венеції, який готують із сухого ігристого вина просеко і персикового пюре.
Рецепт коктейлю “Белліні”
Щоб зробити 2 порції коктейлю “Белліні” вам знадобляться:
- шампанське або просеко (італійське ігристе вино);
- 2 столові ложки свіжого лимонного соку;
- 2 столові ложки цукру;
- газована вода для безалкогольного коктейлю.
Крок 1
Помийте персики, очистіть їх від шкірки та наріжте шматочками. Складіть у чашу блендера, посипте цукром і полийте лимонним соком.
Крок 2
Подрібніть шматочки персика до утворення пюре.
Читайте також: Узвар: рецепт приготування, користь і шкода
Крок 3
Пропустіть пюре через сито з дрібними отворами, щоб позбутися м’якоті, вона вам більше не знадобиться. У підсумку має вийти приблизно пів склянки густого соку.
Крок 4
Розлийте по половинці отриманого соку в кожну з двох високих склянок або глибоких келихів.
Крок 5
Долийте в келихи шампанське або просеко і прикрасьте скибочкою свіжого персика.
Для безалкогольної версії коктейлю “Белліні” замініть шампанське на газовану воду.