Курка тандурі – це чудова страва, запеченого м’яса курки. Головним секретом такої страви є маринад. У курки виходить пряний аромат і смак. Для швидкого приготування краще скористатися готовою пастою тандурі.
Для курки тандурі потрібні такі продукти:
- Курячі грудки – 250 грамів;
- Паста тандурі – 60 грамів;
- Йогурт без добавок або вершки – 120 мілілітрів;
- Олія оливкова – 1 столова ложка;
- Зелень кінзи – 200 грамів;
- Лимон – на прикрасу.
Спосіб приготування курки в маринаді:
Курячі грудки промиємо під проточною водою і залишаємо на паперовому рушнику для просушування. У великій місткості змішуємо оливкову олію, пасту тандурі та половину йогурту в однорідний соус. У цей маринад додаємо просушені курячі грудки. Залишаємо маринуватися грудки на ніч.
Мариновані грудки разом із маринадом відправляємо на деко або форму для випікання. Випікання грудок відбувається за температури 150 градусів. Час готування 50 хвилин. Курочка має стати засмаженою та хрусткою.
Готову страву гарячою поливаємо другою половиною йогурту. Кінзу нарізаємо гострим ножем або розриваємо по гілочках – усе залежить від ваших смакових уподобань. Кінзою посипаємо печені гомілки та прикрашаємо півкільцями лимона нашу страву. Страва готова до подачі.