Як зробити грінки – 3 найсмачніші рецепти

Як зробити грінки Кулінарія

Звичайно, можна купити вже готові грінки, але навіщо платити зайві гроші, якщо ви можете приготувати їх самостійно, використовуючи інгредієнти, які завжди є під рукою. Хочете дізнатися, як зробити грінки з сиром, спеціями, а також їхній класичний варіант приготування?

Простенько, але зі смаком!

У приготуванні грінок немає нічого складного. Цю страву можна назвати однією з найпростіших серед усіх кулінарних рецептів. При цьому, грінки є чудовою заміною обридлому хлібу. На них можна перетворити практично будь-який вид хлібобулочних виробів: батон, багет, чабата, фокачча, лаваш тощо. Спробуйте зробити грінки з булки з родзинками або солодкого кренделя, і вся сім’я буде божеволіти від них!

Якщо ви знатимете класичний рецепт грінок, вам не важко буде приготувати їх зі спеціями, сиром або будь-якими іншими смачними добавками. Грінки ідеально пасують до супів і салатів, додаючи їм вишуканого смаку і приємного хрускоту.

Класичний рецепт

Вам знадобляться:

  • 2 склянки будь-якого хліба, нарізаного кубиками
  • 2 столові ложки оливкової олії
  • Сіль і перець

Спосіб приготування:

  1. Розігрійте духовку до 180˚.
  2. Застеліть деко алюмінієвою фольгою.
  3. Складіть кубики хліба в миску і перемішайте з оливковою олією.
  4. Розкладіть хліб на деку і приправте сіллю та перцем.
  5. Запікайте кубики хліба в духовці протягом 8 хвилин, не забуваючи їх перевертати, щоб уникнути підгоряння.
  6. Вийміть грінки з духовки та дайте їм охолонути.
  7. Зберігати в герметичному контейнері не більше одного тижня.

Рецепт зі спеціями

Вам знадобляться:

  • 2 склянки будь-якого хліба, нарізаного кубиками
  • 2 столові ложки оливкової олії
  • 1 чайна ложка мелених спецій на ваш вибір (спробуйте паприку або кмин)
  • 1 щіпка солі

Спосіб приготування:

  1. Розігрійте духовку до 180˚.
  2. Застеліть деко алюмінієвою фольгою.
  3. Складіть кубики хліба в миску і перемішайте з оливковою олією та спеціями.
  4. Розкладіть хліб на деку з фольгою і посоліть.
  5. Запікайте кубики в духовці протягом 8 хвилин, не забуваючи їх перевертати, щоб уникнути підгоряння.
  6. Вийміть грінки з духовки й дайте їм охолонути.
  7. Зберігати в герметичному контейнері не більше одного тижня.

Сирне задоволення

Вам знадобляться:

  • 2 склянки багета або чабата, нарізаного кубиками
  • 2 столові ложки оливкової олії
  • 2 столові ложки тертого сиру

Спосіб приготування:

  1. Розігрійте духовку до 180˚.
  2. Застеліть деко алюмінієвою фольгою.
  3. Складіть кубики багета або чабати в миску і перемішайте з оливковою олією.
  4. Розкладіть їх на деку і посипте сиром.
  5. Запікайте в духовці протягом 8 хвилин, не забуваючи перевертати, щоб уникнути підгоряння.
  6. Вийміть грінки з духовки й дайте їм охолонути.
  7. Зберігати в герметичному контейнері не більше одного тижня.
Оцініть статтю