Звичайно, можна купити вже готові грінки, але навіщо платити зайві гроші, якщо ви можете приготувати їх самостійно, використовуючи інгредієнти, які завжди є під рукою. Хочете дізнатися, як зробити грінки з сиром, спеціями, а також їхній класичний варіант приготування?
Простенько, але зі смаком!
У приготуванні грінок немає нічого складного. Цю страву можна назвати однією з найпростіших серед усіх кулінарних рецептів. При цьому, грінки є чудовою заміною обридлому хлібу. На них можна перетворити практично будь-який вид хлібобулочних виробів: батон, багет, чабата, фокачча, лаваш тощо. Спробуйте зробити грінки з булки з родзинками або солодкого кренделя, і вся сім’я буде божеволіти від них!
Якщо ви знатимете класичний рецепт грінок, вам не важко буде приготувати їх зі спеціями, сиром або будь-якими іншими смачними добавками. Грінки ідеально пасують до супів і салатів, додаючи їм вишуканого смаку і приємного хрускоту.
Класичний рецепт
Вам знадобляться:
- 2 склянки будь-якого хліба, нарізаного кубиками
- 2 столові ложки оливкової олії
- Сіль і перець
Спосіб приготування:
- Розігрійте духовку до 180˚.
- Застеліть деко алюмінієвою фольгою.
- Складіть кубики хліба в миску і перемішайте з оливковою олією.
- Розкладіть хліб на деку і приправте сіллю та перцем.
- Запікайте кубики хліба в духовці протягом 8 хвилин, не забуваючи їх перевертати, щоб уникнути підгоряння.
- Вийміть грінки з духовки та дайте їм охолонути.
- Зберігати в герметичному контейнері не більше одного тижня.
Рецепт зі спеціями
Вам знадобляться:
- 2 склянки будь-якого хліба, нарізаного кубиками
- 2 столові ложки оливкової олії
- 1 чайна ложка мелених спецій на ваш вибір (спробуйте паприку або кмин)
- 1 щіпка солі
Спосіб приготування:
- Розігрійте духовку до 180˚.
- Застеліть деко алюмінієвою фольгою.
- Складіть кубики хліба в миску і перемішайте з оливковою олією та спеціями.
- Розкладіть хліб на деку з фольгою і посоліть.
- Запікайте кубики в духовці протягом 8 хвилин, не забуваючи їх перевертати, щоб уникнути підгоряння.
- Вийміть грінки з духовки й дайте їм охолонути.
- Зберігати в герметичному контейнері не більше одного тижня.
Сирне задоволення
Вам знадобляться:
- 2 склянки багета або чабата, нарізаного кубиками
- 2 столові ложки оливкової олії
- 2 столові ложки тертого сиру
Спосіб приготування:
- Розігрійте духовку до 180˚.
- Застеліть деко алюмінієвою фольгою.
- Складіть кубики багета або чабати в миску і перемішайте з оливковою олією.
- Розкладіть їх на деку і посипте сиром.
- Запікайте в духовці протягом 8 хвилин, не забуваючи перевертати, щоб уникнути підгоряння.
- Вийміть грінки з духовки й дайте їм охолонути.
- Зберігати в герметичному контейнері не більше одного тижня.