М’ясна лазанья з моцарелою – рецепт приготування

М’ясна лазанья з моцарелою Кулінарія

Моя сім’я і друзі дуже люблять цю смачну м’ясну лазанью з моцарелою. Листи лазаньї запікаються з фаршем, молочним соусом, помідорами та сиром. Треба витратити час на її приготування, а й час і зусилля варті того.

Кількість порцій: 8
Підготовка: 40 хв
Приготування: 1 година

Інгредієнти для приготування:

  • 12 листів лазаньї
  • фарш пів кілограма (яловичого переважно, але можна замінити свинячим або сумішшю свинячого і яловичого)
  • цибулина 1 (середня)
  • часник 3 зубчики
  • сир дві склянки (тертий, Моцарелли, але можна замінити й іншим твердим сиром)
  • помідори 3
  • молоко дві с половиною склянки
  • борошно 3 столові ложки
  • вершкове масло 2 столові ложки (нерозтопленого)
  • оливкова олія 2 столові ложки
  • Італійська приправа 1 чайна ложка (базилік, майоран, орегано, розмарин, чебрець)
  • сіль
  • перець

Рецепт приготування м’ясної лазаньї з моцарелою

  1. Дрібно порізати цибулю і часник.
  2. Очистити від шкірки помідори (для полегшення цього процесу, вирізати у помідорів плодоніжку потім зробити на кожному помідорі хрестоподібний неглибокий надріз на протилежній від плодоніжки стороні. Покласти помідори в киплячу воду на 30 секунд. Дістати помідори й, коли вони охолонуть, зняти шкірку руками). Натерти на тертці.
  3. У великій сковороді на середньо-великому вогні розігріти дві столові ложки оливкової олії. Обсмажити цибулю протягом 3 хвилин. Додати фарш і готувати близько 10 хв (поки не зникне рожевий колір).розігріти дві столові ложки оливкової олії
  4. Посолити фарш, поперчити та додати Італійську приправу. Додати помідори й готувати ще 5 хвилин. Додати часник і вимкнути вогонь.
  5. Поки смажиться фарш, довести до кипіння велику каструлю солоної води, покласти туди листи лазаньї та знову закип’ятити. Варити, щоб паста приготувалася, але все ще залишалася достатньо твердою (близько 5 хв). Сполоснути листи холодною водою і прибрати надлишки води за допомогою паперового рушника.
  6. У невеликій каструльці розтопити вершкове масло на середньому вогні. Вмішати в масло борошно. Коли суміш буде однорідною, додавати молоко, невелика кількість за раз, добре помішуючи, щоб не було грудок. Посолити та поперчити соус.
  7. Додати дві третини молочного соусу в суміш з фаршем, а решту соусу залишити в каструльці.
  8. Розігріти духовку до 175 градусів Цельсія (350 градусів Фаренгейта).
  9. Покласти тонкий шар суміші фаршу і молочного соусу на дно форми для запікання. Додати шар листів лазаньї (Вам може знадобитися обрізати листи лазаньї залежно від Вашої форми).
  10. Додати ще один шар м’ясного соусу. Посипати рясно сиром. Покрити сир шаром листків лазаньї. Повторювати цей крок до верху форми або поки не закінчаться інгредієнти. Переконайтеся, що верхнім шаром виявилися листи лазаньї. Також залиште трохи сиру.
  11. Розподілити залишки молочного соусу поверх листів лазаньї. Посипати сиром, що залишився.
  12. Покрити лазанью фольгою і запікати протягом 45 хвилин. Прибрати фольгу і запікати ще пару хвилин. Дати лазаньї постояти 10-15 хвилин для закріплення. Розрізати на порції й подавати.

Автор: Тетяна С.

Оцініть статтю