У приготуванні соусу тако немає нічого складного, до того ж більшість інгредієнтів, необхідних для цього рецепта, напевно знайдеться на вашій кухні. Цей пряний соус підійде не тільки для традиційних мексиканських страв, а й стане чудовим доповненням до м’яса курки, індички або яловичини. До того ж гостроту тако можна легко регулювати, зважаючи на ваші смакові уподобання.
Покроковий рецепт приготування соусу тако
Для приготування пряного мексиканського соусу тако вам знадобляться:
- 170 г або 180 мл томатної пасти;
- 1 склянка окропу;
- 2 столові ложки яблучного оцту;
- 2 великих подрібнених зубчики часнику;
- 2 чайні ложки цибулевого порошку;
- 2 чайні ложки меленого кмину;
- 2 чайні ложки порошку чилі;
- 1 чайна ложка копченої паприки;
- ¾ чайної ложки морської солі;
- від 1/8 до 1/2 чайної ложки меленого каєнського перцю.
Якщо не хочете, щоб соус був занадто гострим, каєнський перець можете не додавати.
Крок 1
Підготуйте всі інгредієнти, воду закип’ятіть, а часник дрібно наріжте або пропустіть через прес.
Крок 2
Викладіть томатну пасту і всі спеції в невелику каструлю або миску. За допомогою вінчика збийте всі інгредієнти, поки вони повністю не перемішаються до стану гладкої густої суміші.
Крок 3
За бажання соус можна довести до кипіння, потім зменшити вогонь і варити протягом 15 хвилин, щоб допомогти всім ароматам зібратися разом. Цей крок не є обов’язковим, але призведе до багатшого та насиченішого смаку. На цьому етапі можете відрегулювати смак соусу. Якщо йому не вистачає гостроти, додайте більше каєнського перцю. Щоб тако став солодкуватим, можна додати ложку або дві тростинного цукру чи меду.
Крок 4
Дайте соусу охолонути, перекладіть його в контейнер із герметичною кришкою і зберігайте в холодильнику. Протягом двох тижнів він залишатиметься свіжим і ароматним.