Шашлик зі свинини на мінералці

Шашлик зі свинини на мінералці Кулінарія

Такий шашлик зі свинини на мінералці з оцтом виходить соковитим, м’яким, ніжним і дуже смачним.

Кількість порцій 3

Компоненти:

  • Свинина: 750 г (м’якота)
  • Вода мінеральна: 125 мл (газована)
  • Оцет 9%: 1 ст. ложка
  • Приправа для шашлику: 1 ч. ложка
  • Цибуля ріпчаста: 2 шт.
  • Сіль: на смак
  • Чорний перець мелений: на смак.

Спосіб приготування:

  1. Готувати свинину будемо на мангалі. Нарізаємо м’ясо шматочками вагою приблизно 30-40 г.
  2. Нарізку зі свинини на свій смак солимо, перчимо, всипаємо вже готову приправу для приготування шашлику.
  3. Цибулю нарізаємо у формі півкілець, перекладаємо до м’яса. Перемішуємо добре інгредієнти.
  4. Заливаємо шматочки свинини з цибулею мінеральною водою, додаємо столовий оцет.
  5. Знову добре перемішуємо інгредієнти. М’ясні шматочки накриваємо тарілкою, на яку ставимо банку з водою. Під гнітом маринуємо свинину 2 години в прохолодному місці.
  6. Час маринування добігає кінця. Готуємо мангал “із вугіллям”. Замариноване м’ясо нанизуємо на шампури.
  7. На вугіллі смажимо шматочки свинини до готовності. Смачного!
Оцініть статтю