Такий шашлик зі свинини на мінералці з оцтом виходить соковитим, м’яким, ніжним і дуже смачним.
Кількість порцій 3
Компоненти:
- Свинина: 750 г (м’якота)
- Вода мінеральна: 125 мл (газована)
- Оцет 9%: 1 ст. ложка
- Приправа для шашлику: 1 ч. ложка
- Цибуля ріпчаста: 2 шт.
- Сіль: на смак
- Чорний перець мелений: на смак.
Спосіб приготування:
- Готувати свинину будемо на мангалі. Нарізаємо м’ясо шматочками вагою приблизно 30-40 г.
- Нарізку зі свинини на свій смак солимо, перчимо, всипаємо вже готову приправу для приготування шашлику.
- Цибулю нарізаємо у формі півкілець, перекладаємо до м’яса. Перемішуємо добре інгредієнти.
- Заливаємо шматочки свинини з цибулею мінеральною водою, додаємо столовий оцет.
- Знову добре перемішуємо інгредієнти. М’ясні шматочки накриваємо тарілкою, на яку ставимо банку з водою. Під гнітом маринуємо свинину 2 години в прохолодному місці.
- Час маринування добігає кінця. Готуємо мангал “із вугіллям”. Замариноване м’ясо нанизуємо на шампури.
- На вугіллі смажимо шматочки свинини до готовності. Смачного!