9 корисних, але не популярних продуктів

9 корисних, але не популярних продуктів Здоров'я

Лосось, ягоди, броколі, мигдаль і капуста — зірки дієтичного світу. Але вони далеко не єдині чемпіони по користі. У їх тіні скромно стоять продукти, котрі ні в чому не поступаються їм по якості, але які (досі!) не досягли престижного статусу — і це необхідно виправити!

Цвітна капуста

Її родичка броколі перетягує на себе все проміння софітів. Але кольорова капуста поступається їй хіба що своїм блідим кольором. Як і інші хрестоцвіті овочі, цвітна капуста — відмінне джерело вітаміну С та клітковини. Так само які броколі, вона містить хімічну речовину сульфорафан, який продемонстрував свою здатність протистояти раку в лабораторних дослідженнях за участю тварин.

Читайте також: Розслабляючі ванни в домашніх умовах

Сардини

У цих маленьких риб багато користі. Сардини — багате джерело найбільш корисних омега-3 жирних кислот і одні з лідерів за вмістом рідкісного вітаміну В12. У них також міститься багато вітаміну D, необхідного для максимального засвоєння кальцію в організмі.

Темпе

Темпе, як і тофу, виготовляється з соєвих бобів, і також є відмінним джерелом білка, калію та кальцію.

Буряк

Грубуватий буряк стане набагато м’якшим і солодким, якщо його приготувати. Він має багато антиоксидантів, які допомагають боротися з раком та іншими хронічними захворюваннями. Крім того, буряковий сік багатий нітратами, тому допомагає знизити високий кров’яний тиск і збільшити приплив крові до мозку. Якщо ви займаєтеся спортом, вживання буряку покращить ваші показники.

Артишок

Артишоки можна приготувати на грилі, і їстівні в ньому як пелюстки, так і серцевина. З’їжте цілий артишок (лише 60 калорій) і ви отримаєте заряд клітковини, який вбереже вас від надмірного вживання жирної їжі.

Кефір

Цей ігристий молочний продукт містить багато «хороших» пробіотичних бактерій. Зараз його ретельно перевіряють на потенційні протизапальні й протиракові властивості.

Чорнослив

Сушені сливи допоможуть вам не тільки з проблемами в кишківнику. У них багато антиоксидантів та клітковини. У чверті склянки чорносливу всього 104 калорії та 12% клітковини, необхідної вам в день. Ще їх можна їсти просто так, додавати у випічку, смузі, каші, соуси та м’ясні страви.

Читайте також: Як певна їжа впливає на стан шкіри?

Сочевиця

Сочевиця не настільки популярна, як квасоля, але вона має не менше прав бути дієтичною суперзіркою. Сочевицю не потрібно замочувати перед приготуванням, вона може замінити м’ясо в супах і рагу, а отримаєте за це щедру порцію білків і клітковини без зайвого жиру.

Водорості

Якщо ви не шанувальник суші, можна сміливо передбачити, що на вашій тарілці рідко зустрічаються водорості. Проте цей різновид рослинності заслуговує на вашу увагу.Поглинаючи цінні речовини з морської води, водорості багаті вітамінами й мінералами, особливо кальцієм та залізом. Також вони містять багато білка і майже не містять жиру.

Оцініть статтю