9 корисних, але не популярних продуктів

9 корисних, але не популярних продуктів Здоров'я

Лосось, ягоди, брокколі, мигдаль і капуста – зірки дієтичного світу. Але вони далеко не єдині чемпіони по користі. У їх тіні скромно стоять продукти, котрі ні в чому не поступаються їм по якості, але які (до цих пір!) не досягли престижного статусу – і це необхідно виправити!

Цвітна капуста

Її родичка броколі перетягує на себе все проміння софітів. Але кольорова капуста9 корисних, але не популярних продуктів поступається їй хіба що своїм блідим кольором. Як і інші хрестоцвіті овочі, цвітна капуста – відмінне джерело вітаміну С та клітковини. Так само які брокколі, вона містить хімічну речовину сульфорафан, який продемонстрував свою здатність протистояти раку в лабораторних дослідженнях за участю тварин.

Сардини

У цих маленьких риб багато користі. Сардини -багате джерело найбільш корисних омега-3 жирних кислот і одні з лідерів за вмістом рідкісного вітаміну В12. У них також міститься багато вітаміну D, необхідного для максимального засвоєння кальцію в організмі.

Темпе

Темпе, як і тофу, виготовляється з соєвих бобів, і також є відмінним джерелом білка, калію та кальцію.

Буряк

Грубуватий буряк стане набагато м’якшим і солодким, якщо його приготувати. Він має багато антиоксидантів, які допомагають боротися з раком та іншими хронічними захворюваннями. Крім того, буряковий сік багатий нітратами, тому допомагає знизити високий кров’яний тиск і збільшити приплив крові до мозку. Якщо ви займаєтеся спортом, вживання буряку покращить ваші показники.

Артишок

Артишоки можна приготувати на грилі, і їстівні в ньому як пелюстки, так і серцевина. З’їжте цілий артишок (лише 60 калорій) і ви отримаєте заряд клітковини, який вбереже вас від надмірного вживання жирної їжі.

Кефір

Цей ігристий молочний продукт містить багато «хороших» пробіотичних бактерій. Зараз його ретельно перевіряють на потенційні протизапальні і протиракові властивості.

Чорнослив

Сушені сливи допоможуть вам не тільки з проблемами в кишечнику. У них багато антиоксидантів та клітковини. У чверті склянки чорносливу всього 104 калорії і 12% клітковини, необхідної вам в день. Ще їх можна їсти просто так, додавати у випічку, смузі, каші, соуси та м’ясні страви.

Сочевиця

Сочевиця не настільки популярна, як квасоля, але вона має не менше прав бути дієтичною суперзіркою. Сочевицю не потрібно замочувати перед приготуванням, вона може замінити м’ясо в супах і рагу, а отримаєте за це щедру порцію білків і клітковини без зайвого жиру.

Водорості

Якщо ви не шанувальник суші, можна сміливо передбачити, що на вашій тарілці рідко зустрічаються водорості. Проте цей різновид рослинності заслуговує на вашу увагу.Поглинаючи цінні речовини з морської води, водорості багаті вітамінами і мінералами, особливо кальцієм та залізом. Також вони містять багато білка і майже не містять жиру.

Оцініть статтю