А що може бути краще, ніж доповнити відчуття святкового затишку чудовими ароматами, що долинають з повних келихів з чимось смачненьким? Поєднання колядок, теплих шкарпеток, гарної книги та домашнього затишку не важливе без теплого напою.
Пропонуємо кілька рецептів чарівних напоїв, які можна легко приготувати самим вдома. Не дивуйтеся, якщо ви закохаєтеся в них з першого ковтка і вирішите дарувати собі та своїм близьким до кінця зими!
Різдвяний капучино
Капучіно може пахнути Різдвом. Вам знадобиться:
- 2 чашки кави (еспресо або з кавоварки)
- 1 чашка гарячого свіжого молока
- 1/2 ч. л. амаретто
- порошок кориці
- близько 200 г ванільного морозива або збитих вершків
- порошок кардамону
- Змішайте гарячу каву з гарячим молоком та лікером амаретто, найкраще кімнатної температури.
- Додайте корицю до смаку.
- Розлийте капучіно по склянках, додаючи до кожного ванільного морозива.
- Посипте кожен капучино щіпкою кардамону.
Цей рецепт розрахований на 4 чашки. Якщо ви хочете зробити Капучино тільки для себе, потрібно буде пропорційно зменшити кількість кави, наприклад, на 1 чашку і молока, наприклад, на півсклянки.
Читайте також: Домашній бісквітний рулет із сирно-сметанковим кремом
Снігове молоко з відтінком імбиру та кориці
Для цього сніжного коктейлю вам знадобиться:
- Молоко – 1 л
- Родзинки – 2 ст.л.
- Імбир – 2 ст.
- Мед – 3-4 ст.
- Половина апельсину
- Вершки
- Дрібка кориці
- Нагрійте молоко.
- Додайте свіжомелений імбир, родзинки, мед і часточки апельсина.
- Після того, як молоко закипить, слід прокип’ятити на слабкому вогні близько 5 хвилин.
- Потім розливають по склянках. Покрийте збитими вершками та корицею.
Медовий пунш
І оскільки холодні дні ось-ось стануть теплішими, ми додамо трохи алкоголю. Але дуже легкий і дуже ароматний, щоб зробити його різдвяним та святковим.
Вам знадобиться:
- коньяк – 90 мл
- лимонний сік – 40 мл
- мед – 2 ст л
- вода – 200 мл
- Налийте воду в чайник, додати мед і нагріти до кипіння.
- Зніміть з вогню та додайте лимонний сік.
- Напій розливають у підігріті пунші та додають коньяк.
- Пунш подають гарячим.
Читайте також: Ароматна кава зі збитими вершками та карамеллю – рецепт приготування
Найсмачніший домашній гарячий шоколад
Хто не любить шоколад? Є напої, від яких можна одержати залежність. Обережно, це один із них.
Вам знадобиться:
- гіркий шоколад – 100 г
- шоколаду – 250 г молока
- парне молоко – 700 мл
- сіль – 1 щіпка
- Розламайте шоколадні цукерки на шматочки.
- Нагрійте 1/3 молока і додайте до нього два види шоколаду та щіпку солі.
- Після того, як шоколад розтане, влийте молоко, що залишилося.
- Нагрівайте, безперервно збиваючи віночком.
- Домашній гарячий шоколад можна подати, поливши зверху вершками або посипавши порошком
- какао або цукровою пудрою.