Ароматна кава зі збитими вершками та карамеллю – рецепт приготування

Ароматна кава зі збитими вершками та карамеллю Кулінарія

У цій статті розповідається дуже докладно про те, як приготувати ароматну каву зі збитими вершками та карамеллю. Кавовий напій вийде надзвичайно смачним і напрочуд ніжним, якщо приготувати його з вершками та густою карамеллю.

Інгредієнти:

тростинний цукровий пісок – 5 ст.л
вершки – 260 мл.
натуральна кава – 2 ст.л

Покроковий рецепт:

Спочатку слід зварити міцний еспресо. Причому каву для його приготування бажано вибирати найякіснішу і тонкомелену. Найкраще підійде арабіка, яка має сильніший і напрочуд приємний аромат, а також гіркуватий присмак.

Поки готується кава, необхідно поставити в холодильник жирні вершки, оскільки в охолодженому вигляді вони будуть краще збиватися. Після цього можна зайнятися приготуванням карамелі. Для цього в сковорідку слід насипати достатню кількість тростинного дрібного цукрового піску. При регулярному помішуванні обсмажувати тростинний цукор без олії доти, доки він не почне плавитися і не набуде коричневого відтінку.

З холодильної камери вийняти вершки, збивати їх до утворення дуже густої й щільної піни, потім перелити свіжоприготовану гарячу каву в найвідповідніший келих, зверху викласти за допомогою кондитерського шприца збиту вершкову масу.

Далі прикрасити приготований кавовий напій гарячою карамеллю і подавати його до столу.

Оцініть статтю