Домашній бісквітний рулет із сирно-сметанковим кремом

Домашній бісквітний рулет із сирно-сметанковим кремом Кулінарія

Бісквітний рулет – проста у приготуванні випічка, але одночасно не так просто виходить спекти бісквітний лист, щоб він вийшов пухким, не розтріскувався при скручуванні. Бісквітне коржики тануть в роті. А разом з кремом – смак неймовірний. Вибираючи кожного разу різний крем: сметанний, з вершкового масла, сирний,  заварний, шоколадний, добавляючи горіхи, сухофрукти чи свіжі фрукти, можна кожного разу отримувати неповторний смак цього десерту. І, як на мене, то рулет завжди швидше з’їдається, аніж торт.

Для бісквітного тіста потрібен зовсім простий набір інгредієнтів:

  • 4 курячих яйця;
  • Просіяне борошно: 100 г;
  • Цукор: 100 г;
  • Ванільний цукор;
  • ½ ч. л. розпушувача до тіста;
  • Дрібка солі.

Для сирно – вершкового крему:

  • 150 мл свіжої домашньої сметани, або магазинної з жирністю 30%;
  • 150 г цукрової пудри;
  • 200 г свіжого коровячого сиру.

Печемо бісквіт на рулет

Збиваємо окремо жовтки з цукром до утворення однорідної густої світлої піни. Білки потрібно збити також до густої білої піни та влити їх до жовтків. Додаємо розпушувач до тіста, щіпку солі і по столовій ложці всипаємо борошно, вимішуємо все гарненько. Форму для випікання потрібно застелити пергаментним папером або маргарином та притрусити борошном. Виливаємо рівномірно бісквітне тісто на дно форми для випікання товщиною 1,5-2 см приблизно.

Розігріти духовку до 180 градусів і випікати бісквіт протягом  20-25 хвилин. Важливо під час випікання бісквіта не відкривати духову шафу, оскільки він може не вийти пухким!

Вийнявши спечений бісквіт з духовки, його потрібно відразу гарячим скрутити в рулет з пергаментним папером, поки він  пластичний. Якщо бісквіт випікався без пергаментного паперу, то його можна скрутити з допомогою вологої марлі.

Щоб приготувати легкий сирно-сметанний крем, потрібно: збити у блендері сир. Збиваємо міксером сметану з цукровою пудрою кілька хвилин, поки вона не загусне, додаємо сирну масу та продовжуємо збивати 1-2 хв. Головне не перестаратися, щоб не сметана не перетворилася в масло! Можна додати кілька крапель лимонного соку до крему, або свіжі ягоди.

Змащуємо сирно-сметанковим кремом бісквіт, скручуємо в рулет. Відправляємо на годинки дві рулет в холодильник, а потім можна ласувати десертом.

Оцініть статтю