Як приготувати смачну каву?

Як приготувати смачну каву? Кулінарія

Улюбленим для багатьох людей напоєм є натуральна кава. Вона має особливо глибокий, насичений смак і неповторний аромат. Цей напій, виготовлений з плодів кавового дерева, сприяє поліпшенню діяльності мозку людини і підвищенню його стійкості до стресу. Сьогодні зупинимось детальніше на тому, як приготувати незрівнянно смачну каву.

Виконання такого процесу неможливо без використання турки для заварки. Так називається посудина з вузьким горлом, широким дном і довгою ручкою.

Популярність цієї ємності у цінителів натуральної кави не знижується, незважаючи на появу сучасних кавових машин для приготування кави, лате, капучіно. Традиційно в турці готують каву по-східному, вона виходить густою, насиченою і ароматною. Об’єм такої посудини може бути різним, а форма завжди однакова. Подібні турки виготовляються з різних матеріалів. Кращий напій виходить в мідній турці з срібним внутрішнім покриттям.

Рецепт кави в турці по-східному

Смачний напій вариться з кави дрібного помелу. Щоб приготувати каву,  у турку слід налити чисту холодну воду. Її необхідно трохи підігріти на плиті, а потім додати мелену каву. Кави потрібно 1-2 чайні ложки на одну чашку. Також можна додати в турку прянощі, цукор або щіпку солі. Поки вона гріється, потрібно обполоснути чашку гарячим окропом. На поверхні напою в міру його нагрівання буде утворюватися світла пінка. Потрібно знімати з вогню, щоб пінка осідала і знову ставити на плиту. Повторити так 2-3 рази. Потім пінку можна зняти ложкою і розкласти у гарячі (обдаті кип’ятком) чашки. Після цього заварену каву розливають у чашки. Поверхня правильно приготовленого напою в чашці буде покрита тонкою пінкою. У каву при бажанні можна додати трохи гарячого молока.

кава

Любителям цього ароматного напою слід знати, що для його приготування необхідно використовувати каву дрібного помелу. Зерна повинні зберігатися в темному, сухому місці в посудині, яка не пропускає повітря і вологу. Місцем для недовгого зберігання підійде звичайна кухонна шафа. Зерна можна тримати в холодильнику. Довго зберігати даний продукт можна в морозильній камері. Фахівці стверджують, що заморожувати кави слід відразу після її обсмажування. При недотриманні цієї рекомендації якість збереження кавових зерен значно знижується. Правильне зберігання в морозильній камері здатне забезпечити збереження смакових якостей даного продукту терміном до двох місяців. При можливості любителям цього напою не рекомендують купляти кавові зерна “про запас” і зберігати їх в кухонній шафі протягом тривалого часу. Це може привести до погіршення смаку і аромату приготовленої кави.

Оцініть статтю