Свинина, запечена у фользі з ніжним соусом

Свинина, запечена у фользі з ніжним соусом Кулінарія

Що може бути смачнішим за соковитий запечений шматочок м’яса, та ще й з апетитним, ніжним соусом. Мало хто зможе встояти перед таким шедевром кулінарного мистецтва. Навіть ті, хто не особливо любив м’ясні страви, після того, як спробують свинину, приготовану за цим рецептом, повністю змінюють свої погляди. Найбільш придатним для запікання м’ясом вважається свіжа маложирна свинина. Це м’ясо дуже смачне і дуже корисне для людського організму.

Свинина, запечена у фользі з ніжним соусом – рецепт приготування

Для приготування потрібно:

  • нежирна свинина – 1.5 кг,
  • часник – 1 головка,
  • сіль – 1 чайна ложка,
  • перець чорний мелений – 0,5 чайної ложки.

Для соусу:

  • молоко – 200 грамів,
  • масло вершкове – 10 грамів,
  • борошно першого ґатунку – 10 грамів,
  • бульйон м’ясний – 50 грамів,
  • цукор – 10 грамів,
  • сіль.

Спосіб приготування:

  1. Приготування дуже просте й цікаве. М’ясо потрібно вимити й обсушити.
  2. Часник повністю очистити.
  3. Ножем зробити невеликі надрізи в шматку свинини й вставити туди зубчики часнику.
  4. Посипати м’ясо сіллю та перцем і залишити в холодному місці на одну-дві години.
  5. Після того, як заготовлений шматок увібрав у себе спеції, його потрібно загорнути в харчову фольгу і, помістивши в духову шафу, запікати півтори години за температури 190 градусів.
  6. Для того, щоб отримати рум’яну скоринку, потрібно за 10 хвилин до готовності розгорнути фольгу.

Читайте також: Салат з печінкою тріски, сиром та яйцями

Поки печеться м’ясо, є час для соусу.

  1. Розігріваємо на пательні вершкове масло і пасеруємо борошно до злегка коричневого кольору.
  2. Додаємо молоко та бульйон і проварюємо протягом 5 хвилин.
  3. Після варіння додаємо цукор, сіль і розігріваємо, поки соус не закипить.
  4. Готове м’ясо дістаємо з духовки та нарізаємо невеликими шматочками.
  5. Соус переливаємо в соусницю і подаємо до столу разом із запеченою свининою.
  6. М’ясо можна подавати гарячим, а можна і в охолодженому вигляді.

Запечену свинину подають як самостійну страву, а також і разом із різноманітними гарнірами. Побалуйте себе та своїх коханих соковитою, апетитною свининою з молочним соусом. Варто один раз спробувати приготувати за цим рецептом, і ви ще багато разів захочете повторити.

Смачного!

Оцініть статтю