Смачний чізкейк з вишнями в домашніх умовах

чізкейк з вишнями Кулінарія

Чізкейк – американський відомий легкий та корисний десерт, який дуже схожий на наш сирник). Головне в ньому – знайти ніжний вершковий сир, найкраще підходить «Філадельфія». Але якщо його немає, прийдеться збити на пухкеньку сирну масу той сир, який є у вас вдома. Правда зі звичайного сиру цей десерт називають гурмани запіканкою, проте смак буде неповторний також. Чізкейки можна готувати з різними смаками, додавати різноманітні фрукти, заливати желе і кожного разу десерт дивуватиме новим відтінком смаку.

  • Готувати чізкейк ми будемо з вишнями, які заготовили у власному соці, можна використати свіжі, або заморожені. Можна замінити малиною, полуницею, персиками і т. д.
  • Для основи чізкейка використаємо готове пісочне печиво з маслом, тісто не міситимемо, тому приготувати його вдома буде легко навіть тому, хто вважає себе далекою від кухонних справ людиною

Необхідні інгредієнти:

  • 600 вершкового сиру;
  • Свіжі вершки жирністю 35 %;
  • 3 курячих яйця;
  • 150 г цукру, можна додати ванільного цукру чайну ложку для аромату;
  • Пісочне печиво – 0,5 кг;
  • 100 г вершкового масла.

Перше, що нам потрібно зробити – це приготувати основу з печива та масла для чізкейка. Печиво подрібнюємо на крихти (або блендером, або качалкою) і вимішуємо з маслом до утворення однорідної маси, яка триматиметься купи.

Сир збити трохи блендером, потім на невисоких оборотах продовжуємо міксером це робити, додаємо цукор, потім по одному яйця, і вершки. Утвориться однорідна суміш.

Читайте також: Гарнір зі стручкової квасолі – рецепт приготування

Застеляємо форму пергаментним папером, тонким шаром викладаємо основу для чізкейку на дно та на бортики. Заливаємо сирковою сумішшю, посипаємо зверху вишнями. Відправляємо у розігріту духовку до 180 градусів на 30 хв. Після цього часу, виключаємо духовку, але не виймаємо десерт, привідкриваємо двері духовки, щоб чізкейк охолоджувався поступово. Орієнтовно через годину виймаємо його з духовки і акуратно перекладаємо на велику тарілку, притрушуємо цукровою пудрою.

Оцініть статтю