Зелена стручкова квасоля — це відмінний і швидкий гарнір, найбільш підхожий до м’яса, особливо до яловичини. Але він може служити, як і окрема страва, тому, що вміст білка у квасолі майже такий як і в м’яса, але є й інші корисні елементи.
Доповнити можна яйцем, якщо при обсмажуванні квасолі вбити туди пару яєць, таке блюдо можна подати як гарячий сніданок.
На жаль, в наших магазинах я не зустрічала свіжу квасолю, тільки в замороженому вигляді, а от на ринку вона часто буває, особливо в сезон.
Час приготування: пів години
Порцій: 4
Калорійність: 125 ккал на порцію
Інгредієнти для приготування гарніру зі стручкової квасолі
- Зелена стручкова квасоля 500 г
- Сіль одна чайна ложка
- Часник чотири зубці
- Олія оливкова 40 мл
Рецепт приготування гарніру зі стручкової квасолі
- Квасолю вимити, обрізати кінці й нарізати навпіл.
- Кинути квасолю в киплячу і підсолену воду. Та варити близько 15-20 хвилин, після цього воду злити й дати воді гарненько стекти.
- Дрібно-дрібно порубати часник.
- Розігріти сковороду з оливковою олією і кинути туди квасолю, обсмажити п’ять хвилин на вогні сильної інтенсивності та додати часник. Обсмажити ще 3 хвилини. Якраз на цьому етапі можна додати пару яєць. Подавати можна як гарячим, так і холодним.