Гарнір зі стручкової квасолі – рецепт приготування

Гарнір зі стручкової квасолі Кулінарія

Зелена стручкова квасоля — це відмінний і швидкий гарнір, найбільш підхожий до м’яса, особливо до яловичини. Але він може служити, як і окрема страва, тому, що вміст білка у квасолі майже такий як і в м’яса, але є й інші корисні елементи.

Доповнити можна яйцем, якщо при обсмажуванні квасолі вбити туди пару яєць, таке блюдо можна подати як гарячий сніданок.

На жаль, в наших магазинах я не зустрічала свіжу квасолю, тільки в замороженому вигляді, а от на ринку вона часто буває, особливо в сезон.

Час приготування: пів години
Порцій: 4
Калорійність: 125 ккал на порцію

Інгредієнти для приготування гарніру зі стручкової квасолі

  • Зелена стручкова квасоля 500 г
  • Сіль одна чайна ложка
  • Часник чотири зубці
  • Олія оливкова 40 мл

Рецепт приготування гарніру зі стручкової квасолі

  1. Квасолю вимити, обрізати кінці й нарізати навпіл.
  2. Кинути квасолю в киплячу і підсолену воду. Та варити близько 15-20 хвилин, після цього воду злити й дати воді гарненько стекти.
  3. Дрібно-дрібно порубати часник.
  4. Розігріти сковороду з оливковою олією і кинути туди квасолю, обсмажити п’ять хвилин на вогні сильної інтенсивності та додати часник. Обсмажити ще 3 хвилини. Якраз на цьому етапі можна додати пару яєць. Подавати можна як гарячим, так і холодним.
Оцініть статтю