Що не можна їсти вагітним жінкам?

Що не можна їсти вагітним жінкам? Вагітність та пологи

Кожна жінка, дізнавшись про свою вагітність, починає частіше турбуватися про своє меню. Чи може їжа нашкодити малюкові, які продукти будуть корисні для вас обох, і, найголовніше, що не можна їсти вагітним? Турбота про себе і свого малюка може стати справжньою проблемою, якщо не знати, кому довіряти в питаннях здорового харчування: бабусиним порадам чи застережливим заголовкам в Інтернеті.

5 продуктів, які не можна їсти вагітним?

На основі численних досліджень вчені склали список найбільш шкідливої їжі, яку не можна їсти вагітним жінкам. Уважно вивчіть його та виключіть перелічену їжу зі свого раціону.

М’які сири

Хто не любить сир? Практично в будь-якому супермаркеті представлений апетитний асортимент сирів, багато з яких ви, можливо, навіть ніколи не пробували. М’які сири, такі як рокфор, Queso Fresco, сир з цвіллю, брі, фета та камамбер зроблені з непастеризованого молока, і можуть містити бактерії лістерії, які здатні викликати викидень або народження мертвого плоду. Але це не означає, що вам не можна їсти всі сири. Ви можете спокійно насолоджуватися сортами, виготовленими з пастеризованого молока: чедер, моцарела, сир романо (Romano), швейцарський сир (Swiss) та Монтерей Джек (Monterey Jack).

Домашній ґоґоль-моґоль

Навіть якщо це коронна страва вашої тітоньки, не варто їсти її тільки з ввічливості. Цей десерт готується з сирих яєць, які можуть бути заражені бактеріями сальмонели. У ґоґоль-моґоль також часто додають коньяк або ром, а, як відомо, вагітним жінкам слід уникати вживання алкоголю.

Сира риба

Сиру рибу та морепродукти (особливо устриці та молюски) краще взагалі не їсти під час вагітності, оскільки в них можуть міститися небезпечні для плода бактерії. Вживайте рибу, приготовлену при температурі не менше 70º С, і готуйте молюсків, мідій та устриць до тих пір, поки їх раковини не розкриються.

Харчування вагітних

Копчений лосось

Копчений лосось та інші копчені морепродукти, що зберігаються в холодильнику, можуть містити шкідливі бактерії так само як і сира риба. Проте вам можна їсти консерви з тривалим терміном зберігання.

Паштет

Паштет роблять з різних видів м’яса або навіть овочів. Його небезпека для майбутніх матусь полягає в тому, що в ньому можуть міститися бактерії лістерії, які погано впливають на плід. Замість паштету можна їсти вершковий сир або спробувати хумус.

Більшість майбутніх молодих матусь задаються питанням, чого не можна їсти під час вагітності. І це природно. Обмеження існують, але, як бачите, вагітним можна цілком різноманітно харчуватися, виключивши найшкідливіші продукти і знайшовши їм корисну заміну. Їжте здорову їжу, ні про що не турбуйтеся та насолоджуйтеся своїм цікавим станом!

 

Оцініть статтю