Салат Цезар з куркою та йогуртом

Салат Цезар з куркою та йогуртом Кулінарія

Для того, щоб салат був більш ситним і насиченим, він доповнений курячою грудкою. Як заправку або соус доданий натуральний йогурт з гірчицею. Можливо такий варіант приготування салату Цезар припаде Вам до смаку.

Cкладові

  • куряча грудка або філе – 300 гр.
  • батон – 1/2 шт
  • сир пармезан (або ваш варіант) – 50 гр.
  • салат Ромен або Латук – ~200 гр.
  • часник – 1-2 зубки
  • оливкова олія – ​​2-3 ст.л
  • сіль, спеції для курячої грудки

Для заправки

  • гірчиця (бажано зернова) – 10 гр.
  • натуральний йогурт-100-150 гр.

Приготування:

Для приготування салату Цезар підготувати інгредієнти – курячі грудки або філе розрізати вздовж на 2 шматочки, додати сіль, спеції та приправи за смаком. Залишити на 15-20 хвилин маринуватися, потім грудку обсмажити на сковороді з усіх боків до готовності, остудити курочку і нарізати тонкими пластинами. Або ж філе можна нарізати кубиками і обсмажити до готовності, це вже на ваш розсуд.

Половину батона, трохи менше, нарізати шматочками (товщина приблизно 0,8 – 1 см), видалити скоринки, а м’якоть нарізати кубиками. У невелику ємність видавити часник, додати оливкову олію і прогріти в мікрохвильовій печі, щоб часник віддав свій аромат, за бажанням масло процідити і збризкати ним кубики батона. Потім шматочки викласти на лист і помістити в духовку на 10-15 хвилин до утворення золотистої скоринки. Готові сухарики остудити.

Листя салату добре вимити, обсушити за допомогою кухонної серветки, порвати їх краще руками на невеликі квадрати чи шматочки. Сир натерти на тонкій тертці. 

Для заправки з’єднати йогурт та гірчицю, добре перемішати. На блюдо викласти шматочки салату, полити половиною соусу, додати сухарики, шматочки курки, злегка перемішати, полити соусом, що залишився і доповнити натертим сиром. Салат Цезар готовий!

Смачного!

Оцініть статтю