Оригінальний салат цезар з креветками – рецепт приготування

салат цезар з креветками Кулінарія

Оригінальний салат цезар з креветками – це дуже незвичайна варіація на тему всіма улюбленого салату. Можна заправити страву будь-яким соусом для салату, а сухарики використовувати приготовлені вдома, або куплені в магазині.

Нам знадобиться:

  • 1 кочан салату Ромен
  • 1/3 чайна ложка сухого орегано
  • 2 столові ложки оливкової олії
  • 2 столові ложки бальзамічного оцту
  • 2 зубчики часнику
  • 1/2 склянки білого вина
  • 300 гр. очищених креветок
  • 2 столові ложки дрібно нарізаної петрушки
  • сухарики
  • сіль та перець за смаком

Приготування:

  1. Ретельно промиваємо листя салату, відкидаємо на друшляк, висушуємо і пориваємо на шматочки середнього розміру. Змішуємо з листям салату Ромен оливкову олію, орегано, бальзамічний оцет і добре перемішуємо.
  2. Нагріваємо трохи оливкової олії в сковороді, додаємо дрібно нарізаний часник, листя салату і обсмажуємо кілька секунд, поки листя не стане м’яким і мокрим. Розтоплюємо вершкове масло в іншій сковороді, додаємо очищені креветки, вино, солимо і перчимо до смаку. Обсмажуємо усе разом близько 5 хвилин.
  3. Гарно укладаємо салат Цезар у велику салатницю: викладаємо готове листя салату Ромен і обсмажені креветки поверх салату. Зверху посипаємо сухариками. Можна також полити соусом для Цезаря, майонезом або йогуртом, змішаним з пресованим часником.

Смачного!

Оцініть статтю