Оригінальний салат цезар з креветками – це дуже незвичайна варіація на тему всіма улюбленого салату. Можна заправити страву будь-яким соусом для салату, а сухарики використовувати приготовлені вдома, або куплені в магазині.
Нам знадобиться:
- 1 кочан салату Ромен
- 1/3 чайна ложка сухого орегано
- 2 столові ложки оливкової олії
- 2 столові ложки бальзамічного оцту
- 2 зубчики часнику
- 1/2 склянки білого вина
- 300 гр. очищених креветок
- 2 столові ложки дрібно нарізаної петрушки
- сухарики
- сіль та перець за смаком
Приготування:
- Ретельно промиваємо листя салату, відкидаємо на друшляк, висушуємо і пориваємо на шматочки середнього розміру. Змішуємо з листям салату Ромен оливкову олію, орегано, бальзамічний оцет і добре перемішуємо.
- Нагріваємо трохи оливкової олії в сковороді, додаємо дрібно нарізаний часник, листя салату і обсмажуємо кілька секунд, поки листя не стане м’яким і мокрим. Розтоплюємо вершкове масло в іншій сковороді, додаємо очищені креветки, вино, солимо і перчимо до смаку. Обсмажуємо усе разом близько 5 хвилин.
- Гарно укладаємо салат Цезар у велику салатницю: викладаємо готове листя салату Ромен і обсмажені креветки поверх салату. Зверху посипаємо сухариками. Можна також полити соусом для Цезаря, майонезом або йогуртом, змішаним з пресованим часником.
Смачного!