Пиріжки володіють незвичайним смаком, приємним ароматом. Вони підіймають настрій, заряджають енергією і позитивними емоціями. Пиріжок не лише втамовує голод, а й дарує частинку тепла, промінчик сонця.
Зовнішній вигляд і незвичайний смак пиріжка багато в чому залежить від тіста. Тому слід приділити належну увагу технології приготування тіста, грамотно підібрати інгредієнти, виконати всі правила і рекомендації.
Інгредієнти:
- Дві склянки молока.
- Один кілограм борошна (краще віддавати перевагу борошну вищого сорту).
- Маргарин або вершкове масло — сто грамів.
- Вісімдесят грамів рослинної олії.
- Два яйця.
- Пакетик сухих дріжджів.
- Сто п’ятдесят грамів цукру.
- Сіль додається на смак.
Процес приготування:
Щоб робота протікала швидко, якісно й ефективно, краще заздалегідь приготувати всі продукти, адже тісто для пиріжків не терпить суєти, необхідно витримувати певну послідовність. Спочатку розчинити дріжджі в теплому молоці.Яйця збити, акуратно всипати цукор. Вершкове масло (або маргарин) попередньо розтопити. З’єднати й ретельно перемішати: дріжджі, яйця з цукром, розтоплений маргарин, сіль, а також рослинна олія. Додати до суміші борошно, потім все добре вимісити. Тісто для пиріжків необхідно залишити на годину, прикрити серветкою (для досягнення максимального ефекту).
Читайте також: Рецепт пиріжків – просто, дешево та швидко
Розділити тісто на рівні частини, скачати в невеликі колобки й залишити на деякий час, щоб порції збільшилися в розмірах. Тепер потрібно тільки підібрати саму смачну начинку і розпочинати випікання.
Фахівці рекомендують замінити молоко сметаною, тоді тісто вийде більш ніжним і повітряним.