Рецепт пиріжків – просто, дешево та швидко

Рецепт пиріжків Кулінарія

Всі Ваші спроби спекти пиріжки досі не мали успіху? Цей рецепт пиріжків призначений саме для тих, хто із дріжджовим тістом «не товаришує» або має зовсім малий досвід поводження з ним. Для тіста знадобиться небагато продуктів, які мають невисоку вартість, процес приготування не забере багато Вашого часу та сил, а результат безперечно порадує!

Готуємо дріжджове тісто

Для приготування тіста знадобляться такі інгредієнти:

  • молоко чи звичайна вода без газу – 0,5л;
  • цукор – 4 ложки (столові);
  • олія соняшникова – 4 ложки (столові);
  • сіль – ¼ ложечки (чайної);
  • цукор ванільний – один пакетик;
  • дріжджі сухі – пакетик 11гр;
  • борошно.

Молоко (воду) трохи підігріваємо, додаємо цукор, олію соняшникову (обов’язково рафіновану, інакше тісто набуде специфічного запаху), сіль та весь пакетик ванільного цукру. Перемішуємо до повного розчинення. Попередньо борошно просіюємо, додаємо в отриману масу (почніть з двох склянок), зверху на неї висипаємо з пакетика сухі дріжджі і акуратно починаємо замішувати. Додаємо борошно, поки не вийде м’яке, еластичне тісто, яке відлипатиме від рук і від посуду, в якому Ви його готуєте. Готове тісто дріжджове поміщаємо в поліетиленовий пакет, зав’язуємо його, залишаючи місце, з урахуванням того, що воно підніметься і в кілька разів збільшиться, і кладемо в холодильник. Підходитиме в холодильнику наше тісто приблизно 2 години.

Як бачите, цей рецепт пиріжків досить простий і не складний навіть для новачків. Поки дріжджове тісто підходить, можна зайнятися приготуванням начинки.

Робимо пиріжки

Дві години пролетіли? Виймаємо тісто з холодильника, виймаємо з пакета, ділимо на рівні шматочки. З кожного шматочка робимо кульку – поміщаємо її між долонями, трохи притискаємо і робимо кругові рухи. Отримані кульки розкладаємо на столі, посипаному борошном, залишаючи між ними трохи місця, оскільки вони збільшаться. Даємо кулькам підійти (приблизно хвилин 10-15) і приступаємо до приготування пиріжків.

Кульку акуратно перетворюємо на корж, розминаючи пальцями. На середину отриманого коржика кладемо підготовлену начинку і защипуємо краї. Защипати краї потрібно ретельно, інакше в процесі випікання пиріжок розлізеться. Готовий пиріжок поміщаємо на деко, рясно змащене олією (рафінованою). Наступний пиріг розміщуємо на відстані 1см від попереднього, тому що при випіканні вони значно збільшуються в розмірах. Заповнюємо все деко пиріжками з начинкою, і ставимо його в тепле місце на 15-20 хвилин. За цей час пиріжки підійдуть.

Для того, щоб пиріжки в процесі випікання вийшли красивими, слід змастити їх спеціально приготовленою сумішшю. Для її приготування беремо одне яйце і збиваємо його вилкою з цукром і олією (по чайній ложці), додаємо ванільний цукор (половину пакетика).

Пиріжки змащуємо підготовленою яєчною сумішшю і ставимо лист у прогріту духовку. Температура випікання – 180 °. Для того, щоб пиріжки зарум’янилися та пропеклися, знадобиться 20-25 хвилин. Під час випікання не слід відкривати духовку.

Готові пиріжки акуратно зніміть з листа і викладіть на тарілку. Ось такий рецепт пиріжків – просто, дешево та швидко!

Оцініть статтю