Рецепт класичного салату «Цезар» – просто пальчики оближеш

Рецепт класичного салату «Цезар» Кулінарія

Коли хочеться вразити гостей чимось смачним – пропонуємо приготувати відомий багатьом салат Цезар, класичний рецепт якого ми наведемо нижче. Проте, я завжди люблю якусь родзинку вносити в рецепти, тому і вам раджу: або оригінально його викласти, або додати якийсь свій компонент до стандартних інгредієнтів.

Потрібні наступні складники (їх вистачить десь на 2 більші тарілки салату):

  • 1 пучок салату;
  • 400 г курячого філе;
  • 4 помідори – Черрі;
  • Сир пармезан – 80 г;
  • 3-4 зубчики часнику;
  • 3 курячі яйця;
  • 2 ст. л лимонного соку;
  • 1 ч. л гірчиці;
  • Білий хліб на сухарики;
  • 30 мл оливкової олії (extra virgin)
  • 40 мл соняшникової олії;
  • 4 шт анчоусів;
  • ½ ч. л вустерського соусу;
  • Перець та сіль до смаку.

Рекомендуємо також приготувати салат Цезар з куркою та йогуртом

Приготування салату “Цезар”

  1. Перше що нам потрібно зробити, це приготувати сухарики з хліба та соус. Для приготування домашніх сухарів потрібно хліб порізати на шматочки 1*1 см, тобто на невеличкі кубики. Взяти 3-4 зубчики часнику, роздавити їх і додати до 40 г олії соняшникової, полити нею сухарики й відправити у духовку на невеличкому вогні, щоб вони зарум’янились та підсушились. Якщо немає духовки, то можна підсмажити хліб на сковорідці. Або, якщо і цей варіант неможливий, то купити готові сухарики.
  2. Приготуємо соус до салату «Цезар». Яйця потрібно занурити у киплячу воду на хвилину, щоб вбити хвороботворні бактерії, якщо такі є. Сирі яйця слід вживати з обережністю. Після цього яйця розбиваємо у миску, туди ж додаємо гірчицю, лимонний сік, оливкову олію, анчоуси подрібнені, вустерський соус, трохи солі та перцю і збиваємо блендером.
  3. Куряче філе потрібно обсмажити з двох сторін на рослинній олії до повної готовності. Інгредієнти готові.
  4. Розпочинаємо викладання салату: На дно тарілки викладаємо помиті та просушені листочки салату, на них порізане підсмажене філе курки, поливаємо соусом. Зверху викладаємо сухарики та порізані на четверо помідорів.

Як ми вже зазначали, люди інтерпретують цей салат на свій смак: додають зверху ще варені перепелині яйця, замість філе використовують лосося, креветки тощо. Інколи в соус не додають анчоусів та вустерський соус, використовують майонез замість яєць.

Оцініть статтю