Піца – улюблена страва багатьох сімей. Особливо у вихідні дні хочеться з сім’єю або сходити у піцерію, або вдома запекти хрустку з багатьма інгредієнтами, піцу. Томатний соус, який часто використовують для піци не всім до вподоби, та й не зовсім є корисним особливо для дітей. Тому його можна замінити вершковим соусом. Смак виходить насправді незрівнянним, дуже ніжним, не викликає відчуття печії, як томатна основа. Сьогодні ми наведемо рецепт тіста для піци і вершкового соусу, щоб ви могли здивувати рідних.
Рецепт дріжджового тіста для однієї піци. Інгредієнти наступні:
- 25 г пресованих дріжджів;
- 1 ст. л. рослинної олії;
- 200 мл. теплого молока;
- Борошно – 400 г;
- Сіль – на кінчику ложки.
Борошно потрібно просіяти у миску, дріжджі розчинити у теплому молоці. До борошна додаємо ложку олії, сіль, та виливаємо молоко з дріжджами, замішуємо тісто, після чого добре його виминаємо на стільниці. Ставимо тісто у холодильник на 2 год. в мисці, щоб підросло, накривши його харчовою плівкою.
Поки тісто в холодильнику, можна приготувати вершковий соус та підготувати інгредієнти для піци.
Готуємо вершковий соус для піци
Інгредієнти: 50 г вершкового масла, 100 г вершків, 2 ст. л. борошна, 200 мл. молока, дрібка солі, можна додати мускатний горіх за бажанням, зубчик часнику роздавити.
Масло в каструлі розтоплюємо добавляємо до нього борошно, через 2 хв – тепле молоко з вершками, постійно помішуючи суміш вінчиком, доводимо її до кипіння. Солимо, перчимо, тримаємо соус ще на легенькому вогні 2-3 хв, щоб він загус і знімаємо його.
Готуємо складники на піцу.
Як правило, це продукти, які є в наявності у холодильнику: помідор, болгарський перець, печериці, ковбаса, або бекон, кукурудза, цибуля, базилік, сир моцарелла, оливки. Що є, що найбільше вам до вподоби, те і додаємо на піцу.
Рекомендуємо також прочитати рецепт пригоування закритої піци кальцоне з овочами
Шампіньони до піци можна як підсмажити на маслі з часником і цибулею, так і додавати в сирому вигляді. Порізати кружальцями ковбасу, шинку чи бекон, чи все по-трохи одночасно.
Помідори, болгарський перець миємо, ріжемо на невеликі тонкі частинки.
Тремо сир на тертці.
Нагріваємо духовку до 200 градусів. Коли тісто підросте, виймаємо його з холодильника, розкатуємо на тонкий лист, змащуємо форму для випікання олією, викладаємо та розправляємо акуратно тісто. Змащуємо основу на піцу вершковим соусом, посипаємо тертим сиром, сушеним базиліком та орегано. Потім викладаємо інші інгредієнти.
Запікати потрібно орієнтовно 10 хв, але орієнтуватись потрібно за станом піци, щоб не підгоріло, але і сирим, щоб не було.