Соковита і відносно некалорійна піца з ароматною і насиченою начинкою. Найсмачніше їсти її гарячою, а й охолонувша вона буде хороша. Із даної кількості продуктів виходить 2 великі піци. Не бійтеся, однією точно можна наїстися.
Час приготування: 1 година 30 хвилин
Порцій: 4
Калорійність: 834 кКал на порцію
Інгредієнти для приготування закритої піци кальцоне з овочами
- Борошно пшеничне 500 гр
- Дріжджі сухі швидкодіючі 5 гр
- Сіль морська пів чайної л.
- Оливкова олія 90 мл
- Цибуля ріпчаста 100гр
- Часник зубці 3 шт.
- Кабачки 800 гр
- Томати у власному соку 800 гр
- Базилік свіжий зелений 30 гр
- Каперси 15 гр
- Моцарела 100 гр
Рецепт приготування закритої піци кальцоне з овочами
- У велику широку миску або прямо на стіл просійте борошно, додайте сіль і дріжджі і зробіть поглиблення в середині. Влийте в поглиблення 300 мл води, змішаної з оливковою олією і перемішуйте, потроху збираючи борошно з країв.
- Коли інгредієнти перемішуються, замісіть тісто. Мніть його, розтягуйте, шльопайте об стіл, не шкодуючи сил. Воно повинно стати дуже еластичним і відлипати від рук і столу. Потім поставте тісто в тепле місце без протягів для підйому.
- Поки тісто піднімається, робимо начинку. Пасеруємо цибулю і дрібно нарізаний часник на оливковій олії, додаємо кубики кабачка і томати разом з рідиною.
- Розім’явши томати, тушкуємо овочі без кришки на невеликому вогні близько двадцять хвилин, щоб вони стали досить м’якими, а соус трохи загус.
- Після того, як начинка буде готова, додайте листя базиліка і каперси, сіль, вимкніть вогонь і перемішайте.
- Коли тісто збільшиться в об’ємі мінімум в 2 рази, ще раз помісити його, розділіть на 4 частини і розкачайте кожну в круг товщиною приблизно в півсантиметра. На кожну половину покладіть начинку і пару кульок моцарели.
- Накрийте начинку вільною частиною тіста.
- Край акуратно, але міцно защепіть.
- Покладіть піцу на деко, зробіть кілька надрізів, щоб виходив пар і зайва рідина, збризніть оливковою олією.
- Запікайте закриту піцу кальцоне з овочами в духовці 15 хвилин при температурі 220 градусів.