Закрита піца кальцоне з овочами – рецепт приготування

Закрита піца кальцоне з овочами Кулінарія

Соковита і відносно некалорійна піца з ароматною і насиченою начинкою. Найсмачніше їсти її гарячою, а й охолонувша вона буде хороша. Із даної кількості продуктів виходить 2 великі піци. Не бійтеся, однією точно можна наїстися.

Час приготування: 1 година 30 хвилин
Порцій: 4
Калорійність: 834 кКал на порцію

Інгредієнти для приготування закритої піци кальцоне з овочами

  • Борошно пшеничне 500 гр
  • Дріжджі сухі швидкодіючі 5 гр
  • Сіль морська пів чайної л.
  • Оливкова олія 90 мл
  • Цибуля ріпчаста 100гр
  • Часник зубці 3 шт.
  • Кабачки 800 гр
  • Томати у власному соку 800 гр
  • Базилік свіжий зелений 30 гр
  • Каперси 15 гр
  • Моцарела 100 гр

Рецепт приготування закритої піци кальцоне з овочами

  1. У велику широку миску або прямо на стіл просійте борошно, додайте сіль і дріжджі і зробіть поглиблення в середині. Влийте в поглиблення 300 мл води, змішаної з оливковою олією і перемішуйте, потроху збираючи борошно з країв.
  2. Коли інгредієнти перемішуються, замісіть тісто. Мніть його, розтягуйте, шльопайте об стіл, не шкодуючи сил. Воно повинно стати дуже еластичним і відлипати від рук і столу. Потім поставте тісто в тепле місце без протягів для підйому.
  3. Поки тісто піднімається, робимо начинку. Пасеруємо цибулю і дрібно нарізаний часник на оливковій олії, додаємо кубики кабачка і томати разом з рідиною.
  4. Розім’явши томати, тушкуємо овочі без кришки на невеликому вогні близько двадцять хвилин, щоб вони стали досить м’якими, а соус трохи загус.
  5. Після того, як начинка буде готова, додайте листя базиліка і каперси, сіль, вимкніть вогонь і перемішайте.
  6. Коли тісто збільшиться в об’ємі мінімум в 2 рази, ще раз помісити його, розділіть на 4 частини і розкачайте кожну в круг товщиною приблизно в півсантиметра. На кожну половину покладіть начинку і пару кульок моцарели.
  7. Накрийте начинку вільною частиною тіста.
  8. Край акуратно, але міцно защепіть.
  9. Покладіть піцу на деко, зробіть кілька надрізів, щоб виходив пар і зайва рідина, збризніть оливковою олією.
  10. Запікайте закриту піцу кальцоне з овочами в духовці 15 хвилин при температурі 220 градусів.
Оцініть статтю