Печінка по-японському – рецепт приготування

Печінка по-японському Кулінарія

Почавши цікавитися різними національними кухнями, я побачила так багато варіантів кулінарної обробки печінки, що захотілося все спробувати, порівняти між собою і поділитися враженнями. Цей варіант приготування печінки досить незвичайний, тут печінку виходить солодкуватою, водночас гострої через імбир і перець, з явними соєвими відтінками й красивими різнокольоровими вкрапленнями. На гарнір, звичайно напрошується рис, хоча тут, напевно, є місце для експерименту. І ще — це дуже смачно.

Час приготування: 50 хвилин
Порцій: 4
Калорійність: 286 ккал на порцію

Інгредієнти

  • Печінка куряча 600 гр
  • Соєвий соус 30 мл
  • Херес 30 мл
  • Рослинна олія 20 мл
  • Пів солодкої жовтої перчини
  • Пів червоної солодкої перчини (паприка)
  • Цибуля зелена 30 гр
  • Три зубки часнику
  • Імбир свіжий 5 см
  • Цукор-пісок 25 гр
  • Перець каєнський 5 гр

Читайте також: Куряча печінка в вершковому соусі – рецепт

Рецепт приготування печінки по-японському

  1. Печінку треба очистити від плівок і розрізати кожну навпіл, додати в неї соєвий соус і херес і залишити маринуватися 30 хвилин. Періодично її треба помішувати.
  2. На добре розігрітій сковороді обсмажуємо  на рослинній олії печінку до того моменту, як вона стане коричневою. До печінки треба додати нарізаний кубиками перець.
  3. А через пару хвилин покласти в сковороду зелену цибулю.
  4. Часник дрібно нарізати, а імбир натерти на тертці. Хоча і те і інше можна пропустити через прес для часнику.
  5. Додаємо до печінки часник, імбир, цукор, перець і соєвий соус. Перемішуємо і вимикаємо вогонь

Автор: Тетяна С.

Оцініть статтю