Почавши цікавитися різними національними кухнями, я побачила так багато варіантів кулінарної обробки печінки, що захотілося все спробувати, порівняти між собою і поділитися враженнями. Цей варіант приготування печінки досить незвичайний, тут печінку виходить солодкуватою, водночас гострої через імбир і перець, з явними соєвими відтінками й красивими різнокольоровими вкрапленнями. На гарнір, звичайно напрошується рис, хоча тут, напевно, є місце для експерименту. І ще — це дуже смачно.
Час приготування: 50 хвилин
Порцій: 4
Калорійність: 286 ккал на порцію
Інгредієнти
- Печінка куряча 600 гр
- Соєвий соус 30 мл
- Херес 30 мл
- Рослинна олія 20 мл
- Пів солодкої жовтої перчини
- Пів червоної солодкої перчини (паприка)
- Цибуля зелена 30 гр
- Три зубки часнику
- Імбир свіжий 5 см
- Цукор-пісок 25 гр
- Перець каєнський 5 гр
Читайте також: Куряча печінка в вершковому соусі – рецепт
Рецепт приготування печінки по-японському
- Печінку треба очистити від плівок і розрізати кожну навпіл, додати в неї соєвий соус і херес і залишити маринуватися 30 хвилин. Періодично її треба помішувати.
- На добре розігрітій сковороді обсмажуємо на рослинній олії печінку до того моменту, як вона стане коричневою. До печінки треба додати нарізаний кубиками перець.
- А через пару хвилин покласти в сковороду зелену цибулю.
- Часник дрібно нарізати, а імбир натерти на тертці. Хоча і те і інше можна пропустити через прес для часнику.
- Додаємо до печінки часник, імбир, цукор, перець і соєвий соус. Перемішуємо і вимикаємо вогонь
Автор: Тетяна С.