Паста карбонара з яєчним соусом та беконом

Паста Карбонара Кулінарія

Паста карбонара – італійська страва, яка популярна далеко за межами своєї батьківщини. Назва її походить від слова carbon – вугілля, і вже говорить сама за себе, що була популярною серед гірників, видобувачів вугілля, оскільки всі інгредієнти цієї страви довго зберігались, були доступними і легкі у приготуванні. Страва доволі калорійна, хороший варіант для сніданку, який має бути  поживним, ситним. Основними інгредієнтами пасти Карбонара є: спагеті твердих сортів пшениці , оливкова олія extra virgin, яйця, різновид бекону панчетта (грудинка) або гунчіале (свинна щока), сир пармезан та пекоріно романо (зроблений з молока вівці). Проте кожен кулінар по-своєму готує пасту, додає інший інгредієнт, замінює певні складники, існує багато рецептів пасти Карбонара – і з грибочками, і з вершками, базиліком і т. д.

Дехто лякається того, що соус із сирих яєць. Проте через те, що ним поливають щойно вийняті з киплячої води спагетті, соус міняє консистенцію та смак.

Читайте також: Лінива піца із кабачків – рецепт приготування

Основними інгредієнтами спагетті карбонара з яєчним соусом та беконом є:

  • 300 г спагетті;
  • 1 куряче яйце + яєчний жовток;
  • 100 г бекону;
  • Пармезан – 50 г;
  • Оливкова олія – 2 ст. л.;
  • Перець мелений та сіль до смаку;
  • Зелений базилік;
  • Зубчик часнику.

Приступаємо до приготування пасти:

  1. На сковороді підсмажити бекон на оливковій олії, додати подрібнений зубчик часнику для аромату.
  2. Яйце з жовтком потрібно добре збити вінчиком до утворення пінки, додати туди половину тертого сиру пармезану, поперчити. Частину тертого сиру залишимо, щоб посипати страву перед подачею на стіл.
  3. У каструлю набираємо орієнтовно 2 л. води, солимо її, доводимо до кипіння і занурюємо цілі спагетті варитись, ламати їх не потрібно. Варити спагетті потрібно протягом 7-8 хв до готовності «аль денте», вони не мають бути повністю звареними м’якими, а пружними, злегка твердуватими.
  4. Спагетті відціджуємо від води і відразу гарячим відправляємо до яєчного соусу, добавляємо бекон. Гарненько вимішуємо.
  5. Подавати пасту карбонару потрібно гарячою у гарячі тарілки. Зверху посипати зеленим базиліком та тертим пармезаном притрусити.
Оцініть статтю