Огірки, консервовані з корінцями хрону без оцту

Огірки, консервовані з корінцями хрону без оцту Кулінарія

Консервація без оцту — це дуже смачно, корисно до того ж абсолютно нешкідливо. Огірочки виходять щільні й хрусткі в міру гострі. Того року готувала на пробу 2 баночки, дуже всім сподобалося в цьому році це вже основний рецепт засолювання огірків. В рецепті пропорції на 3 банки = 1 літр.

Час приготування: одна година

Основний інгредієнт: огірки

Список інгредієнтів

  • свіжі огірки — 2 кг;
  • корінь хрону — до свого смаку;
  • листя чорної смородини — 5 шт на банку;
  • парасольки кропу — 1 шт на банку;
  • сіль — 2 ст. ложки;
  • цукор — 1 ст. ложка;
  • вода — 1,6 л.

Спосіб приготування консервованих огірків з хроном

На дно стерильної банки викласти, 3 листи смородини, парасолька кропу і корінці хрону (у мене молоді корінці, я їх промила і нарізала соломкою на 1 банку приблизно 7 см в діаметрі 0,5 см) половину, якщо корінь великий його краще натерти на тертці, (на 1 банку потрібно приблизно 2 ст ложки без гірки).

Читайте також: Салат огірки-помідори на зиму

Щільно укладаємо огірки, додаємо по 2 листи смородини та залишки хрону. Двічі залити банки киплячою водою, залишити хвилин на 20 хвилин … злити, додати сіль і цукор закип’ятити залити банки, закатати та прибрати для повільного остигання.

Автор: Тетяна С.

Оцініть статтю