Мариновані огірки приготовані за даним рецептом виходять надзвичайно смачні, хрусткі, ароматні, дуже добре зберігаються в міських квартирах де завжди тепліше. Розрахунок інгредієнтів на 2 3-х літрові банки.
Інгредієнти для маринованих огірків з насінням гірчиці:
- Огірки маленькі — 4 кг;
- Гірчиця (в зернах) — 1 ст.л.;
- Часник — 6 зубчиків;
- Оцет 9% — 300 мл;
- Кріп з парасолями — 1 пучок;
- Хрін (можна і листя і корінь) — 2 шт;
- Цукор — 6 ст.л.;
- Перець гіркуватий зеленуватий — 1-2 шт;
- Вода — 3 л;
- Сіль (велика) — 3 ст.л.;
- Естрагон (тархун (найсвіжіший — гілочки)) -2-4 шт;
- Перець запашний горошком — 5-6 шт;
- Перець чорний горошком — 5 шт;
- Лавровий лист — 4-5 шт;
- Вода для заливання.
Спочатку готуємо розсіл з розрахунку: на 1 літр води — 2 ст.л. цукру, 1 ст.л. солі, 100 г оцту. Перед маринуванням огірки необхідно замочити в прохолодній воді на 3-5 годин.
У відмінно вимиті трилітрові банки на дно кладемо більшу половину наших спецій — часник, перець гіркуватий, кріп, тархун, хрону (всі інгредієнти добре порізати).
Огірки промити водою і викласти в банки, перекладаючи огірки спеціями що залишилися.
Читайте також: Огірки, консервовані з корінцями хрону без оцту
У каструлі готуємо розсіл: 3 літри води, сіль, цукор, перець, гірчиця, лавровий лист, оцет. У іншій каструлі закип’ятити 6-7 л води. Заливаємо огірки окропом, накриваємо кришкою, чекаємо 12 хвилин.Зливаємо воду і тут же заливаємо знову окропом, тепер чекаємо 7 хвилин. Воду зливаємо і заливаємо киплячим розсолом.
Банки закатуємо закаточним ключем, перевернути кришками вниз і вкрити теплою ковдрою поки повністю не охолонуть для самостерилізації. Смачного!