Рів’єра Ріміні – це місце, де збереглися традиційні страви і люблять мистецтво гарної кухні. Щоб переконатися в цьому, достатньо сісти за столик будь-якого ресторану, що знаходиться на узбережжі, або в будь-якому типовому “погребку” населеного пункту, розташованого подалі від моря.
Повсюдно ви зможете пообідати, повністю довіряючи оптимальному співвідношенню між якістю та ціною. На столі обов’язково буде присутня п’яда, тепер її частіше називають п’ядіна, символ місцевої кухні. Це тонкий, приготовлений без дріжджів коржик, який їдять підігрітим, разом із шинкою та іншими продуктами м’ясної гастрономії, або намазуючи на неї м’який сир. Всім подобаються місцеві перші страви, які готують з тіста, розкоченого вручну (тальятелле, строццапреті, равіолі, ньоккі, каппеллетті) та приправлені найсмачнішим м’ясним або рибним рагу. Смажене або приготовлене на грилі м’ясо також готується з великим знанням справи. Але на морському узбережжі королевою застілля є морепродукти, приготовані згідно з традиціями, але найчастіше із якимось блискучим нововведенням. Супроводять ваш обід або вечерю місцеві вина, що виробляються з сортів винограду, що виростають на пагорбах навколо Ріміні (Санджовезе, Требб’яно, Пагадебіт) і досягли відмінних показників якості.
Читайте також: Акліматизація на морі для дорослих та дітей
У селищах, що входять до Синьйорії Малатесту – маса винних льохів, де можна продегустувати та придбати вино. У пагорбах зустрічаються сільськогосподарські ферми, де можна придбати чудові сири. За останні роки виробництво оливкової олії досягло дуже завидних результатів (ця олія була удостоєна марки якості Dop). Багато господарств виробляють прекрасне масло “екстраверджині” (першого віджиму). Рив’єру Ріміні варто спробувати на смак!