На добу рекомендується з’їдати не більше 1 ч. л солі (2,3 мг), проте мало хто вкладається у ці рамки. Дрібка солі тут, солоний огірочок там… Так смачніше. Трохи уваги та корисної інформації — і сольовий баланс буде відновлено без шкоди смаку.
Корисний сніданок
До 77% солі ми одержуємо з оброблених продуктів. Краще почніть ранок із вівсянки та свіжих фруктів.
Спеції замість солі
Вони надають страві пікантного смаку. Найчастіше використовуйте часник, кмин, лимонний сік, корицю, трав’яні суміші, орегано, чебрець, петрушку, кріп – і солі знадобиться у рази менше.
Читайте також: Фейхоа під час вагітності, користь і протипоказання
Суп – тільки домашній
Готові супи зручні у використанні: пара хвилин у мікрохвильовій печі – і обід готовий. Не полінуйтеся витратити пів години – приготовлений вами суп буде смачнішим, а консервантів і солі в ньому буде набагато менше.
Увага! Соуси
Кетчуп, майонез, соєвий соус та гірчиця насправді дуже солоні. Шукайте на етикетках написи “зі зниженим вмістом солі” і вживайте соуси ложками, а не упаковками.
Консерви
Перед вживанням обполіскуйте консервовані овочі, щоб змити з них зайву сіль.