Ці хачапурі навіть на вигляд суттєво відрізняються від грузинських – їх роблять відкритими, у вигляді човника і зверху на сирну начинку вбивають куряче яйце.
Приготування хачапурі по-аджарськи
Потрібно:
- 0,5 л. води;
- 150 мл теплого молока;
- По одній ч. ложці цукру, солі;
- 30 мл. олії рослинної;
- 100 грозм’якшеного масла вершкового;
- 1,0 кг. борошна;
- Одна столова ложка сухих дріжджів (можна замінити звичайними дріжджами – тридцять грам), але їх потрібно заздалегідь розпустити із цукром у теплій воді (хвилин на десять).
- Вісім яєць;
- Один кг сиру імеретинського.
Як приготувати:
- Готувати починаємо з просіювання борошна з додаванням солі та цукру.
- Змішуємо підігріту воду, молоко, олію соняшникову та дріжджі.
- Всипаємо борошно і місимо м’яке тісто.
- Ставимо в тепле місце, накривши рушником, на кілька годин.
- Потім ще вимішуємо і відставляємо підходити ще на годинку.
- Тим часом готуємо начинку – розминаємо вилкою або руками сир, додаємо кип’яченої холодної води приблизно 100 мл і перемішуємо – виходить кашка із сиру.
- Тісто, що підійшло, ділимо на рівні невеликі частини і катаємо з них кульки з яких потім формуємо круглі коржики.
- Загортаємо краї коржика, так щоб вийшов “човник” в який потрібно влити кашу з сиру приблизно до половини висоти.
- Викладаємо хачапурі на лист і ставимо в духовку, розігріту до 250 градусів на чверть години (15 хв.).
- Коли хачапурі підрум’яняться, дістаньте їх і вбийте в кожен човен одне яйце, так щоб жовток не пошкодився, і відправте лист з хачапурі в духовку ще на пару хвилин, щоб яйця трохи припеклися.
- Подавати аджарські хачапурі до столу потрібно гарячими і додавши в кожен шматочок вершкового масла.