Хачапурі по-аджарськи – рецепт приготування

Хачапурі по-аджарськи Кулінарія

Ці хачапурі навіть на вигляд суттєво відрізняються від грузинських – їх роблять відкритими, у вигляді човника і зверху на сирну начинку вбивають куряче яйце.

Приготування хачапурі по-аджарськи

Потрібно:

  • 0,5 л. води;
  • 150 мл теплого молока;
  • По одній ч. ложці цукру, солі;
  • 30 мл. олії рослинної;
  • 100 грозм’якшеного масла вершкового;
  • 1,0 кг. борошна;
  • Одна столова ложка сухих дріжджів (можна замінити звичайними дріжджами – тридцять грам), але їх потрібно заздалегідь розпустити із цукром у теплій воді (хвилин на десять).
  • Вісім яєць;
  • Один кг сиру імеретинського.

Як приготувати:

  1. Готувати починаємо з просіювання борошна з додаванням солі та цукру.
  2. Змішуємо підігріту воду, молоко, олію соняшникову та дріжджі.
  3. Всипаємо борошно і місимо м’яке тісто.
  4. Ставимо в тепле місце, накривши рушником, на кілька годин.
  5. Потім ще вимішуємо і відставляємо підходити ще на годинку.
  6. Тим часом готуємо начинку – розминаємо вилкою або руками сир, додаємо кип’яченої холодної води приблизно 100 мл і перемішуємо – виходить кашка із сиру.
  7. Тісто, що підійшло, ділимо на рівні невеликі частини і катаємо з них кульки з яких потім формуємо круглі коржики.
  8. Загортаємо краї коржика, так щоб вийшов “човник” в який потрібно влити кашу з сиру приблизно до половини висоти.
  9. Викладаємо хачапурі на лист і ставимо в духовку, розігріту до 250 градусів на чверть години (15 хв.).
  10. Коли хачапурі підрум’яняться, дістаньте їх і вбийте в кожен човен одне яйце, так щоб жовток не пошкодився, і відправте лист з хачапурі в духовку ще на пару хвилин, щоб яйця трохи припеклися.
  11. Подавати аджарські хачапурі до столу потрібно гарячими і додавши в кожен шматочок вершкового масла.
Оцініть статтю