У період посту чи просто в будній день, на святковий стіл суп із сушених грибів чудово підійде і не залишить господиню, яка його зварила, без компліментів. Для приготування грибного супу 4 літри потрібні наступні інгредієнти:
- сушені грибочки – 100 г;
- фасоля біла – 100 г;
- 4 більші картоплини;
- половина моркви;
- пів цибулини;
- макарони “павутинка” – велика жменя
- масло вершкове – 80 г
- сметана – 100 г
- сіль, перець мелений, перець горошком, лавровий лист, зубчик часнику.
Читайте також: Що приготувати на обід за 5 хвилин
Готуємо грибний суп з фасолею
- Перед приготуванням супу замочуємо у воді на 3-4 години, а ще краще на цілу ніч, фасолю та гриби. Після того, як фасоля та гриби постоять у воді, ставимо їх варити окремо. Гриби порізати й варити в тій каструлі, де буде суп.
- До грибів додаємо лавровий листочок, чотири горошини перцю чорного і порізану на півкільця моркву. Варимо близько 1,5 год.
- Коли фасоля буде практично зварена, відціджуємо від неї воду і висипаємо фасолю до грибів.
- Картоплю потрібно почистити, порізати на кубики, додати до супу.
- Смажимо цибулю на маслі й сметані:
- Порізати дрібно цибулю, висипати її на сковорідку і смажити її до прозорості, потім додати сметану і потримати на вогні ще 5 хв.
- Додаємо сметану з цибулею в суп, варимо ще 30 хв.
- Коли фасоля і картопля добре зварені, додаємо в суп макарони “павутинку”, сіль, перець мелений до смаку і подрібнений зубчик часнику. Варимо суп ще 2 хв.
Смакуйте на здоров’я!