Грибний суп з фасолею – рецепт приготування

Грибний суп з фасолею Кулінарія

У період посту чи просто в будній день, на святковий стіл суп із сушених грибів чудово підійде і не залишить господиню, яка його зварила, без компліментів. Для приготування грибного супу 4 літри потрібні наступні інгредієнти:

  • сушені грибочки – 100 г;
  • фасоля біла – 100 г;
  • 4 більші картоплини;
  • половина моркви;
  • пів цибулини;
  • макарони “павутинка”  – велика жменя
  • масло вершкове – 80 г
  • сметана – 100 г
  • сіль, перець мелений, перець горошком, лавровий лист, зубчик часнику.

Готуємо грибний суп з фасолею

  1. Перед приготуванням супу замочуємо у воді  на 3-4 години, а ще краще на цілу ніч, фасолю та гриби. Після того, як фасоля та гриби постоять у воді, ставимо їх варити окремо. Гриби порізати й варити в тій каструлі, де буде суп.
  2. До грибів додаємо лавровий листочок, чотири горошини перцю чорного і порізану на півкільця моркву. Варимо близько 1,5 год.
  3. Коли фасоля буде практично зварена, відціджуємо від неї воду і висипаємо фасолю до грибів.
  4. Картоплю потрібно почистити, порізати на кубики, додати до супу.
  5. Смажимо цибулю на маслі й сметані:
  6. Порізати дрібно цибулю, висипати її на сковорідку і смажити її до прозорості, потім додати сметану і потримати на вогні ще 5 хв.
  7. Додаємо сметану з цибулею в суп, варимо ще 30 хв.
  8. Коли фасоля і картопля добре зварені, додаємо в суп макарони “павутинку”, сіль, перець мелений до смаку і подрібнений зубчик часнику. Варимо суп ще 2 хв.

Смакуйте на здоров’я!

Оцініть статтю