Що приготувати на обід за 5 хвилин

Що приготувати на обід за 5 хвилин Кулінарія

Коли ви приходите додому з роботи на обід всього на пів години, мови бути не може про те, щоб приготувати здорову повноцінну їжу для сім’ї. Саме для таких моментів поради про те, що і як приготувати на обід за 5 хвилин стануть чарівною паличкою-виручалочкою для працюючої господині.

У нашій добірці ви зможете вибрати для себе оптимальний варіант — починаючи простого салату і закінчуючи запеченими макаронами в чашці.

Варіанти швидкого обіду

Заморожені продукти

Якщо ви щасливий володар морозильної камери й з осені запасаєтеся відвареними або свіжими овочами — обід за 5 хвилин для вас зовсім не проблема. Можна в супермаркеті придбати «Мексиканську суміш» — теж варіант для обіду.

Заморожені продукти

Заморожена спаржева квасоля (перед заморожуванням відварюється), кольорова капуста, горошок або покупний мікс стануть відмінним гарніром до котлеток або відбивних. Буде достатньо їх опустити в каструлю з невеликою кількістю води та парою крапель оливкової олії або приготувати в мікрохвильовій печі протягом 4-5 хвилин.

Філе риби

Філе риби

Обсмажене або приготоване в пароварці філе риби з гарніром зі своїх улюблених овочів навколо — до смішного простий п’ятихвилинний обід з джерелом білка, здорових жирів і овочів.

Бутерброди

Помідори, бальзамічний оцет, авокадо, базилік і трохи морської солі на хлібі з цільного зерна і покриті платівкою сиру — наші улюблені гарячі помідори про які ми часто забуваємо.

Бутерброди
Набір продуктів для такого швидкого обіду також може складатися із залишків вчорашньої вечері або невеликих залишків ковбаси чи шинки.

Яйця

Яйця дають можливість нашвидкуруч зробити обід повний поживних речовин. У збиті яйця можна додати зелені, заморожених овочів, попередньо приготовані квасолю або боби, шинку або рис — отримуємо повноцінне друге блюдо.

Яйця

Відварені з вечора яйця дадуть можливість приготувати на обід фаршировані яєчні половинки. Якщо ви любите яйця, зварені некруто, доповнюємо їх гарячим бутербродом або салатом.

Якщо перераховані вище простенькі варіанти п’ятихвилинного обіду вас не влаштували, вибирайте для себе рецепти цікавіше.

Салат з курки – рецепт приготування

Салат з курки

Час приготування — 5 хвилин.

Інгредієнти

  • 200 г вареної курячої грудки (версія з копченою працює теж!);
  • 1/4 — 1/3 склянки несолодкого йогурту;
  • Яблуко — 1 плід (нарізані кубиками, але не очищені);
  • Селера — 3 стебла, нарізаний);
  • Ізюм — 100 г (або інші улюблені сухофрукти);
  • Сіль та чорний перець — на кінчику ножа або до смаку;
  • Зелень петрушки – 1/4 пучка;
  • Лимонний сік — на смак.

Приготування:

  1. Курку і селеру нарізаємо невеликими кубиками.
  2. Яблука також нарізаємо кубиками і скроплюємо лимонним соком (це не дозволить їм потемніти).
  3. Додаємо йогурт і приправи та перемішуємо.

Все! Салат можна дегустувати!

Варіанти для креативних господинь

Цей рецепт універсальний і його інгредієнти можуть взаємозамінюватися і доповнюватися.

  • У вас немає яблука? Спробуйте ласі шматочки ананаса замість нього.
  • Не подобається родзинки? Сушені вишні теж стануть прекрасним доповненням. Крім сухофруктів не соромимося додавати нарізані виноград, мигдаль чи інші горішки.
  • До йогурту можна додати 1-2 чайні ложки меду. Смак його може здатися незвичайним, але для гурманів саме те!
  • Ви помітили, замість традиційного майонезу ми використовуємо йогурт, але якщо в рецептурі ми виключимо солодкі сухофрукти, то його можна замінити майонезом.

Гороховий суп – рецепт приготування

Гороховий суп

Час приготування — 5 — 8 хвилин.

Інгредієнти

  • Брикет горохового супу;
  • 1,5-2 л води;
  • 300 г копчених ковбасок;
  • 1 цибулина;
  • 1 червоний болгарський перець;
  • Зелень петрушки і кропу;
  • Сіль, перець, лавровий лист.

Приготування

Для прискорення процесу воду для супу можна закип’ятити в електрочайнику.

  1. Брикет супу пом’яти і залити водою і поставити варитися на середній вогонь.
  2. Болгарський перець нарізати смужками, цибулю — дрібними кубиками і обсмажити нарізані овочі на рослинній олії.
  3. Ковбаску нарізаємо соломкою. Овочі та ковбаску додаємо в киплячий суп і варимо 5 хвилин.
  4. Після цього суп посолити, покласти перець і лавровий лист, рубану зелень. Проварити ще 1-2 хвилини.

Вимкнути вогонь і суп можна подавати до столу. При подачі покласти в тарілку сухарі.

Лаваш з овочами – рецепт приготування

Лаваш з овочами

Таку закуску можна готувати як і салатні суміші — з продуктів, які «завалялися» на полицях холодильника.

Час приготування — 5 хвилин, який піде на нарізку начинки для лаваша.

Інгредієнти

  • Пшеничний лаваш — 1 шт.;
  • 250 — грамова чашка змішаної зелені: салат-латук або шаткованою броколі, по четвертинці червоного і зеленого солодкого перцю;
  • 4 шт. томатів чері;
  • 20 г копченої ковбаси або шинки;
  • 1 яйце, варене вкруту (за бажанням).

Приготування

Лаваш розрізати навпіл (при поданні не ріжемо, тому нам потрібні невеликі кишеньки для начинки), розкласти на рівній поверхні, покрити змішаною начинкою і загорнути в рулет.

Омлет в помідорі – рецепт приготування

Омлет в помідорі

Час приготування — 3 хвилини.

Інгредієнти:

  • Помідори — 2 штуки;
  • Яйце — 1 штука;
  • Сир твердий — 2 ст. л;
  • Зелень (петрушка, кріп) — 2 ст. л;
  • Перець чорний мелений — на кінчику ножа;
  • Сіль — щіпка.

Приготування:

  1. З вимитих помідорів зрізаємо верхівки (не викидаємо) і чайною ложкою виймаємо серцевину.
  2. Яйце збиваємо з натертим сиром, додаємо нарізані петрушку і кріп, солимо і перчимо.
  3. В порожнисті помідори вливаємо яєчну суміш, накриваємо зрізаними верхівками помідорів.
  4. Запікаємо в мікрохвильовій печі на максимальній потужності 3 хвилини.

Сандвіч на сковорідці – рецепт приготування

Сандвіч на сковорідці

Час приготування — 3 хвилини.

Інгредієнти:

  • Вершкове масло — 1 ст. л;
  • Черствий хліб — 2 скибочки;
  • Твердий сир — 50 р.

Приготування:

  1. Хліб з одного боку змащуємо маслом.
  2. На розігріту сковороду викладаємо перший кусень хліб маслом вниз.
  3. Посипаємо сиром.
  4. Зверху укладаємо другий шматок маслом вгору.
  5. Зменшуємо вогонь і обсмажуємо до золотистого кольору по 1 хвилині з кожної сторони.

В ідеалі у нас повинен вийти рум’яний сендвіч з сирною начинкою.

Макарони й сир в кружці

Макарони й сир в кружці

Час приготування — 4 хвилини.

Інгредієнти:

  • 0,5 склянки макаронів локшина;
  • 1/2 склянки молока або води (молока зробить смак готових макаронів і сиру вершковим);
  • 50 г натертого твердого сиру.

Приготування:

Для приготування нам знадобиться габаритна чашка на 400 — 500 мл.

  1. Додаємо молоко/воду і локшину в кухоль.
  2. Чашку з вмістом встановлюємо на тарілку мікрохвильовій печі на 1 хвилину.
  3. Перемішуємо локшину в чашці, щоб переконатися, що вона не пристає до дна.
  4. Мікрохвильову піч включаємо ще на 1 хвилину, після чого знову перемішати.

Порада

У цей момент локшина повинна бути майже приготована, більша частина рідини повинна зникнути. Скільки ще потрібно буде готувати залежить від вашої мікрохвильової печі. Але це буде не більше 30 додаткових секунд.

Після цього в гарячу локшину додаємо тертий сир і перемішуємо до повного його розчинення.

Якщо використовуємо дуже дрібно тертий сир, він самостійно розплавитися під дією температури приготованої локшини. Якщо сир нарізаний або натертий на крупній тертці, можливо, буде потрібно додаткових 20 секунд в мікрохвильовій печі.

Після цього макарони ретельно перемішати і відразу подати на стіл.

Як ви переконалися питання про те, що приготувати на обід за 5 хвилин зовсім не проблема. Для обіду на швидку руку потрібна лише ваша фантазія і творчий підхід до кулінарної справи. Вдалих вам експериментів і смачного!

Оцініть статтю