Домашній маринований оселедець з цибулею

Домашній маринований оселедець з цибулею Кулінарія

Взимку наші смаки та побажання щодо їжі змінюються. Хочеться квашеної капусти, страв з сушених грибів та оселедця. Окрім того, оселедець – одна зі страв святкового Різдвяного столу. Можна придбати уже замаринованого оселедця в супермаркеті, а можна на свій смак замаринувати його і бути впевненим у свіжості риби та в інгредієнтах маринаду. Рецептом приготування домашнього маринованого оселедця з цибулею, оцтом та олією ми поділимося.

Необхідні інгредієнти:

  • 2-3 рибини оселедця;
  • 2-3 ріпчасті цибулі;
  • ½ ст. л морської солі;
  • ½ ч. л цукру;
  • 200 мл кип’яченої води;
  • 70 мл столового оцту;
  • Перець чорний горошком – 5-8 шт;
  • Коріандр – дрібка;
  • 1 ст. л олії.

Маринування оселедця в домашніх умовах

Рибу потрібно почистити, зняти шкірку, повибирати всі кісточки та порізати на невеликі шматки.

Цибулю потрібно почистити й порізати кружальцями.

Готуємо маринад: Змішуємо гарячу воду, оцет, цукор та сіль та олію і розмішуємо до повного розчинення.

У банку викладаємо шарами оселедець та цибулю, додаємо чорний перець горошком та коріандр, заливаємо маринадом.

Маринувати оселедець потрібно протягом 3-х днів у холодильнику, після чого можна його споживати, готувати з нього салат «Шубу» тощо.

Оцініть статтю