Взимку наші смаки та побажання щодо їжі змінюються. Хочеться квашеної капусти, страв з сушених грибів та оселедця. Окрім того, оселедець – одна зі страв святкового Різдвяного столу. Можна придбати уже замаринованого оселедця в супермаркеті, а можна на свій смак замаринувати його і бути впевненим у свіжості риби та в інгредієнтах маринаду. Рецептом приготування домашнього маринованого оселедця з цибулею, оцтом та олією ми поділимося.
Необхідні інгредієнти:
- 2-3 рибини оселедця;
- 2-3 ріпчасті цибулі;
- ½ ст. л морської солі;
- ½ ч. л цукру;
- 200 мл кип’яченої води;
- 70 мл столового оцту;
- Перець чорний горошком – 5-8 шт;
- Коріандр – дрібка;
- 1 ст. л олії.
Маринування оселедця в домашніх умовах
Рибу потрібно почистити, зняти шкірку, повибирати всі кісточки та порізати на невеликі шматки.
Цибулю потрібно почистити й порізати кружальцями.
Готуємо маринад: Змішуємо гарячу воду, оцет, цукор та сіль та олію і розмішуємо до повного розчинення.
У банку викладаємо шарами оселедець та цибулю, додаємо чорний перець горошком та коріандр, заливаємо маринадом.
Маринувати оселедець потрібно протягом 3-х днів у холодильнику, після чого можна його споживати, готувати з нього салат «Шубу» тощо.