Цей салат популярний у багатьої сім’ях, його часто готують на Новий рік, на Різдво чи просто на неділю. Головне, цьому салату потрібно кілька годин для того, щоб він «набрав смаку, настоявся», тоді смак справді особливий.
Для однієї тарілки салату потрібні наступні інгредієнти:
- 1 варений червоний буряк;
- 1 велика варена морква, або 2 менші;
- 1 велика картоплина відварена у мундирі, або 2 менші;
- ½ цибулі;
- 200 г філе оселедця;
- 1уп. майонезу;
- 2 відварені курячі яйця;
- Сіль та перець чорний мелений.
Приготування салату «оселедець під шубою»
- Коли у нас всі овочі відварені та вже не гарячі, приступаємо до приготування салату «шуба».
- Вибираємо неглибоку більшу тарілку, на якій буде салат.
- З картоплі знімаємо шкірку, тремо її на крупнішій тертці на тарілку, рівномірно по всій тарілці.
- Зверху картоплю посипати дрібно нарізаною цибулею.
- Оселедець нарізаємо невеличкими кубиками і викладаємо їх на картоплю з цибулею, повністю змащуємо його зверху майонезом.
- Наступний шар – з моркви. Її потрібно почистити від шкірки, натерти на тій самій тертці, що і картоплю, зверху моркву трохи посипати сіллю та перцем, змастити майонезом.
- Буряк також чистимо і тремо зверху після моркви та майонезу. Буряк потрібно посолити, поперчити до смаку, змастити майонезом.
- Готовий салат кладемо у холодильник на кілька годин. Перед подачею на стіл потерти зверху на дрібній тертці яйця.