Чим корисна груша?

Чим корисна груша? Здоров'я

Щодня ми кілька разів приймаємо їжу, слабо розбираючись в її складі. Адже кожен продукт містить масу живильних речовин і надає будь-який вплив на організм! Знаючи, чим корисна груша, ви зможете по максимуму використовувати її корисні властивості.

Користь груші для організму

Груша, а також грушевий компот — це справжня природна аптечка. У ній містяться вітаміни А, В, С, Е, РР і Н, а також маса мінеральних речовин. Завдяки такому багатому на корисні компоненти складом, груша здатна допомогти впоратися з масою недуг. При простудних захворюваннях компот з груші не тільки допоможе вгамувати жар, а й посприяє зміцненню імунних сил організму, завдяки чому перемога над хворобою буде здобута в рекордно низькі терміни.  Особливо хороша груша як протикашльовий засіб — для цього можна їсти й свіжі, і запечені плоди.

Читайте також: Брусниця — цілюща сила для вашого організму

Проблеми з діяльністю кишківника знайомі практично кожній людині на землі. Так, якщо діарея застала вас в зненацька, найкраще прийняти склянку грушевого компоту. Якщо діарея перейшла в хронічну стадію, пийте цей напій регулярно, і проблема незабаром відступить. Як не дивно, груша допомагає вирішити й зворотну проблему: якщо у вас запор, просто з’їжте кілька столових ложок варених груш з компоту. Вони володіють м’якою послаблювальною дією, і, на відміну від таблеток, не здатні заподіяти шкоди організму.  Груші рекомендується включити у свій раціон і тим, хто страждає хворобами печінки, цукровим діабетом і ожирінням.

Користь і протипоказання груш

При всіх корисних властивостях у груші є тільки одне негативне: їсти її натщесерце заборонено, оскільки велика кількість клітковини дратівливо впливає на слизову. Крім цього, не рекомендується включати її у своє меню тим, хто страждає на виразку шлунка та дванадцятипалої кишки.

Дієта на грушах

Використовувати груші для монодієти (дієти на одному продукті) не рекомендується через велику кількість клітковини, яка сама по собі корисна, але не в занадто великих кількостях. Досить зробити грушу своїм перекусом один-два рази на день — на другий сніданок і полуденок, наприклад. При цьому скоротіть добову норму калорій у своєму раціоні, і результат не змусить себе чекати.

Оцініть статтю